Principalele televiziuni renunta la reluari, anunta sezoane noi pentru emisiunile si sitcomurile consacrate si investesc mai mult in achizitii de filme.

Un talk-show si o emisiune interactiva de investigatii sint propunerile TVR 1 pentru perioada urmatoare. Pe linga imaginea de zina buna pe care-o va afisa in noul sezon al „Surprizelor", Andreea Marin va reveni pe sticla in ultima zi din februarie, „Sub alt chip". Ea va invita in studio doua celebritati cu realizari marcante in domeniile lor de activitate, pe care le va supune unui test de imaginatie la care trebuie sa gaseasca solutii. „Invitatii intra intr-o poveste ca intr-un scenariu de film, accepta sa le fie schimbata total identitatea si intra in jocul fictiunii ce se intrepatrunde cu realitatea. Cei doi intilnesc pas cu pas dileme morale si etice care ii obliga sa ia decizii in situatii complicate, uneori aflate la limita. Ceea ce e important e reprezentat de dezbaterile ce se nasc si care ne dezvaluie o imagine surprinzatoare a personalitatii care accepta jocul imaginatiei propus de mine", spune realizatoarea. Tot postul national pregateste pentru telespectatorii amatori de adrenalina un program politist „live", in care procuratura si ofiterii de politie incearca sa faca lumina in cazuri de omoruri, sechestrari de persoane, jaf armat sau violenta domestica. Telespectatorii emisiunii „112" pot sa vinda ponturi prezentatorilor Alecu Racoviceanu, Cristian Iacob si Dan Bucur, apelind 112, serviciul de urgente, care, de altfel, a dat si numele programului.

„La Bloc" merge mai departe

PRO TV nu lasa sa se vada ca ar fi afectat de plecarile unor vedete crescute in gradina proprie si intra in primavara cu editii proaspete ale sitcomurilor cu care si-a obisnuit telespectatorii, in acelasi timp mizind si pe filme de Oscar. „La Bloc" revine in formula noua, Dragos Mostenescu si echipa sa fiind inlocuiti in episoadele ce vor urma de actori cu scoala precum Vasile Muraru, Gheorghe Ifrim, Adrian Nartea sau Edgar Nistor, dar si de personalitati din zone mai putin artistice, asa cum este Ionut Iftimoaie, cunoscut de la K1. „La servici" se-ntoarce la treaba, „cu o mare surpriza in distributie", „Meseriasii" a intrat deja in piine, iar „Dansez pentru tine" se pregateste sa faca din nou ravagii prin clasamentul audientelor. Pe linga titlurile amintite, televiziunea din Pache Protopopescu introduce in grila varianta romaneasca a serialului „Cu un pas inainte", convinsa fiind ca va avea succesul pe care l-a avut in Germania sau in Franta. Intriga este clasica si simplista, dar promite sa incite prin jocul actorilor Oana Pellea, Monica Davidescu, Razvan Vasilescu, Cristi Iacob.

In plus, PRO TV si-a innoit galeria de filme, achizitionind inca de la inceputul anului productii premiate la Oscar, „Brokeback Mountain", „Misterele fluviului", „Recrutul", „Crash" fiind numai citeva dintre ele.

Desi nu a finalizat lucrarile la programele din acest sezon, fratele mai mic al PRO TV, Acasa TV, s-a angajat in fata iubitorilor de telenovele sa difuzeze, incepind cu luna viitoare, varianta americana a telenovelei „Betty cea urita".

Nunta de mare audienta

Si-au terminat vacanta si programele de la Prima TV, „Trasniti in NATO", „Mondenii", „Cronica Circotasilor" si „Interviurile Cristinei Topescu", insa, pe linga acestea, canalul isi imbogateste oferta de reality show-uri, lansind „Nunta in 48 de ore". Telespectatorii cu chef de insuratoare, dar fara mijloacele necesare punerii in practica a ceremonialului pot obtine bani de la Prima TV pentru indeplinirea visului amoros. Acelasi post continua difuzarea serialelor cu priza la public „CSI-Crime si investigatii", „Cei 4.400" si recentul „Forta legii". Cu toate ca nu si-a pregatit in detaliu iesirea din iarna, Antena 1 a lansat deja emisiunea-concurs „Vreau sa fiu mare... vedeta", adresata copiilor, format cu care a fost lider absolut de audiente la prima editie.