Un vis devenit realitate - Europa unita
Cartea recent publicata de Editura Ziua, "De la viziune la realitate. Pe drumul spre unificarea Europei" prezinta viziunea politica europeana a lui Hans-Gert Pottering, membru al Parlamentului Euro
Un vis devenit realitate - Europa unita
Cartea recent publicata de Editura Ziua, "De la viziune la realitate. Pe drumul spre unificarea Europei" prezinta viziunea politica europeana a lui Hans-Gert Pottering, membru al Parlamentului European din 1979, presedinte al grupului popularilor europeni din 1999 pana in 2007 si, din acest an, presedinte al forului legislativ european. Publicul din Romania are prilejul de a cunoaste ideile unui lider politic european a carui viziune si convingeri politice se plaseaza pe aliniamentele integrarii europene. In limbajul politic continental, Hans-Gert Pottering face parte din galeria liderilor politici pentru care "extinderea si consolidarea spatiului european de identitate, prosperitate si securitate" a devenit profesiunea de credinta.
Popularii, cel mai puternic grup politic european
Pe scena politica europeana, atat de dinamica si, uneori, imprevizibila, popularii europeni se bucura de o certa stabilitate in conditii de adaptare a doctrinei si principiilor politice la agenda politica curenta. Pivotul de stabilitate al acestei familii politice este asigurat de crestin-democratie. La nivelul Parlamentului European, crestin-democratia, impreuna cu alte partide si miscari politice de orientare conservatoare si democrata, formeaza grupul politic al popularilor si democratilor europeni (EPP - European People's Party) ce numara in prezent 277 de membri (din totalul de 785), reprezentand toate cele 27 de state ale Uniunii Europene, inclusiv Romania. Partidul Popular European a fost fondat in 1976 de catre partidele crestin-democrate si conservatoare din Europa si, conform propriei definitii afisata pe site-ul oficial, este "o familie politica a centrului politic, ale carei origini sunt adanc inradacinate in istoria civilizatiei europene".
Presedintele Parlamentului European - un lider politic vizionar
In cadrul grupului popular, Hans-Gert Pottering se distinge, dincolo de functiile oficiale detinute, ca promotor al ideei unificarii europene. O parte din textele cuprinse in aceasta carte expun de o maniera convingatoare conceptia conservatorilor europeni privind procesul integrarii europene. Faptul ca miscarea populara si derivatele sale (crestin-democrati, crestin-sociali, democrati) sunt promotoare ale integrarii europene, reprezinta o trasatura distincta a conservatorismului european, in general, a celui german, in particular. Spre deosebire de conservatorii englezi, care sunt eurosceptici, si de dreapta neogaulle-ista, care este ambivalenta, conservatorii germani sunt clar proeuropeni.
Comandati acum online la http://editura.ziua.ro/.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.