Un muzeu american a primit luni un nou film al unui amator care arata cortegiul presedintelui SUA John Fitzgerald Kennedy, cu putin timp inainte ca acesta sa fie asasinat. Filmul mut, pe pelicula de 8 mm si in culori, este "cea mai buna inregistrare
Un muzeu american a primit luni un nou film al unui amator care arata cortegiul presedintelui SUA John Fitzgerald Kennedy, cu putin timp inainte ca acesta sa fie asasinat. Filmul mut, pe pelicula de 8 mm si in culori, este "cea mai buna inregistrare si cea mai clara", noteaza Gary Mack, curator al muzeului, care reconstituie viata si asasinarea presedintelui Kennedy. In film pot fi vazuti John Kennedy si sotia sa, Jacqueline, cu circa un minut si jumatate inaintea atentatului din 22 noiembrie 1963, in centrul Dallasului. Poate fi vazut, de asemenea, agentul Clint Hill, insarcinat cu protectia lui Jackie Kennedy, in partea din spate a masinii decapotabile. Imediat dupa focurile de arma, el s-a aruncat pe bara de protectie din spate a masinii, in timp ce aceasta se indrepta in viteza cu presedintele ranit spre spital. Imaginile au fost filmate de fotograful amator George Jeffries care le-a pastrat 40 de ani. El a mentionat existenta acestei pelicule in cursul unei conversatii cu ginerele sau, Wayne Graham, si impreuna au decis sa o doneze muzeului. Cel putin 150.000 de spectatori s-au aflat de-a lungul traseului coloanei oficiale in Dallas, iar Gary Mack crede ca exista inca numeroase alte clisee sau filme ale momentului pe care muzeul ar fi interesat sa le cunoasca. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.