Silvia Chifiriuc, amanta lui Petre Roman, are 34 de ani, este din Constanta, cinta manele si a fost protejata actorului Jean Constantin.

Presa mondena a identificat-o pe misterioasa femeie pentru care Petre Roman a parasit domiciliul conjugal: numele ei este Silvia Chifiriuc. In 1994, cintareata a participat la selectia nationala pentru Eurovision, cu piesa „Prea multe intrebari". Cariera ei artistica s-a desfasurat mai mult pe plan local. Intre 1990 si 1995, Silvia Chifiriuc a fost iubita unuia dintre redactorii muzicali de la Radio Vacanta, pe nume Gabi Raica. Dupa despartirea de acesta a devenit foarte apropiata de maestrul Jean Constantin. „Daca ea e creatia mea din punct de vedere muzical, din punct de vedere uman este creatia lui Jean Constantin. A ajutat-o foarte mult si, prin ea, m-a ajutat si pe mine", ne-a declarat Raica. La rindul sau, Jean Constantin ne-a raspuns sec: „Sint la filmare si nu cunosc nici un fel de situatie". Silvia Chifiriuc a lansat in 2002 un album de manele, botezat sugestiv „O pisica indragostita".

Desi toate indiciile duc catre aceasta femeie, Mioara Roman se indoieste ca aceasta ar fi iubita sotului sau. Mioara Roman a intentat divortul saptamina trecuta, iar pe 9 martie va avea loc prima infatisare in proces. In ce priveste impartirea averii intre soti, nu sint multe de spus. „Nu prea avem ce imparti, pentru ca el n-a mers la furat, ca altii. De aceea l-au marginalizat. Poate doar casa din Sinaia, care e aproape gata. Mai avem niste mobila veche, de trei-patru generatii, si citeva tablouri. Probabil o sa ni le luam fiecare. As putea avea ceva pretentii pentru anumite bijuterii de familie, pe care le-am vindut imediat dupa Revolutie, dar nu cred ca o sa fiu despagubita", ne-a marturisit aceasta. Petre Roman se intoarce de la Bruxelles in cursul zilei de azi.