Gusa a apreciat ca formarea unui guvern minoritar PNL, asa cum au sugerat liderii PSD si PC, este "o aberatie politica", pentru ca "orice forma de guvern minoritar este santajabila". In opinia deputatului, un guvern "al interesului national", format
Gusa a apreciat ca formarea unui guvern minoritar PNL, asa cum au sugerat liderii PSD si PC, este "o aberatie politica", pentru ca "orice forma de guvern minoritar este santajabila". In opinia deputatului, un guvern "al interesului national", format de generatia tanara din partidele parlamentare, ar asigura definitivarea integrarii europene si ar administra eficient tara, punand capat crizei politica. Liderul PIN a dat exemplu de politicieni tineri, care ar putea face parte din acest nou guvern: Lia Olguta Vasilescu (PRM), Kelemen Hunor (UDMR), Cristian Boureanu si Raluca Turcan (PLD), Titus Corlatean (PSD) si a precizat ca repartizarea portofoliilor s-ar face pe baza algoritmului reprezentarii in Parlament. Intrebat daca, pe baza acestui algoritm, este posibil ca PSD sa obtina cele mai multe portofolii intr-un astfel de guvern, Gusa a raspuns: "Asta-i viata!". In replica, vicepresedintele PSD Victor Ponta, a declarat ca "e o idee frumoasa, dar care nu poate fi pusa in practica in Romania". Udemeristul Kelemen Hunor a opinat ca "este o propunere interesanta si spectaculoasa, asa cum obisnuieste Guza sa faca", insa deocamdata "nu putem face un alt guvern". Deputatul PNL Emilian Francu a apreciat ca ideea liderului PIN este "o ipoteza de lucru", precizand totusi ca deocamdata, "actuala formula guvernamentala este capabila sa conduca Romania". (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.