Potrivit agentiei Associated Press, doi oficiali din cadrul serviciilor de informatii ale unui guvern arab au declarat ca o grupare insurgenta sunnita ar fi cumparat recent un lot de rachete SA-7 de pe piata neagra, prin intermediul unor dealeri roma
Potrivit agentiei Associated Press, doi oficiali din cadrul serviciilor de informatii ale unui guvern arab au declarat ca o grupare insurgenta sunnita ar fi cumparat recent un lot de rachete SA-7 de pe piata neagra, prin intermediul unor dealeri romani din Cairo, pe care l-ar fi platit cu bani primiti din donatii private din Arabia Saudita. Cei doi oficiali au precizat ca in cadrul aceleiasi tranzactii, insurgentii ar fi achizitionat si alte rachete, mai performante, de tipul SA-16 si SA-18. In timpul guvernarii fostului dictator irakian Saddam Hussein, armata irakiana avea in dotare rezerve importante de rachete SA-7, dintre care multe au ajuns in posesia insurgentilor, dupa schimbarea regimului. Cotidianul saudit Al Hayat a relatat, insa, la inceputul acestei luni, ca insurgentii irakieni au primit "o noua generatie" de rachete portabile sol-aer Strela sau SA-7. Armata SUA a anuntat ca isi va schimba tacticile de lupta in Irak - bazate in mare masura pe utilizarea elicopterelor -, ca o modalitate de evitare a ambuscadelor si minelor amplasate la marginea soselelor - dupa ce sapte elicoptere ale sale au fost doborate incepand din 20 ianuarie 2007. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.