Miron Cozma ramine in Penitenciarul Rahova, desi, conform unor surse din interior, era atit de sigur ca va fi eliberat incit ieri avea deja bagajele pregatite. Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis recursul inaintat de Parchetul Judecatoriei Sectorului 5 fata de hotarirea primei instante, care a decis luna trecuta eliberarea conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului.

Completul de judecata a hotarit, cu doua voturi pentru si unul impotriva, ca Miron Cozma va executa restul de noua luni de inchisoare. Acesta a fost condamnat, in septembrie 2005, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 10 ani de inchisoare, instanta apreciind ca Miron Cozma se face vinovat de subminarea puterii de stat prin mineriada din 1991.

Judecatoria Sectorului 5 a admis luna trecuta cererea de eliberare conditionata inaintata de Miron Cozma. Parchetul si Asociatia Victimelor Mineriadelor 90-91 (AVM) au inaintat recursuri fata de hotarirea instantei de fond. Cozma poate face o noua cerere de eliberare conditionata, pe 15 noiembrie.