In primele doua etape ale returului de campionat, care va incepe la sfarsitul acestei saptamani, trei echipe, Rapid, Steaua si Craiova, vor disputa partidele pe alte terenuri decat ar fi fost normal. Ca urmare a incidentelor provocate de suporteri
In primele doua etape ale returului de campionat, care va incepe la sfarsitul acestei saptamani, trei echipe, Rapid, Steaua si Craiova, vor disputa partidele pe alte terenuri decat ar fi fost normal. Ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la sfarsitul anului trecut, giulestenii au incasat o etapa de suspendare a terenului propriu, ros-albastrii - doua, iar oltenii - trei. Discutabila este chiar si marimea acestor pedepse, in conditiile in care toate cele trei grupari erau recidiviste, iar suspendarile au fost diferite. Iar arenele alese de LPF sau de cluburile in cauza starnesc zambete sau nervi.
Cel mai hilar caz este cel al Rapidului. Echipa lui Razvan Lucescu are o suspendare de o etapa, pentru ca fanii din Giulesti l-au bombardat pe Eugen Neagoe, antrenorul Pandurilor, cu obiecte, pe cand acesta se bucura pentru egalul scos de elevii sai in decembrie. In prima etapa a returului Rapid va juca impotriva lui "Poli" Timisoara la Craiova, dupa un scandal monstru, in mijlocul caruia Copos a anuntat ca, daca LPF nu accepta varianta Brasov, giulestenii nu se vor prezenta. Ulterior, patronul din Grant a revenit si a acceptat varianta "Ion Oblemenco", "chiar daca este un abuz" si chiar daca arena din Banie este, de asemenea, suspendata, iar suporterii olteni care si-au dat in petic ar fi trebuit pedepsiti prin a nu vedea fotbal in orasul lor. De fapt, Copos si-a dat seama ca la aceasta alegere, luata, conform regulamentului stramb, de catre Mircea Cezar Ionescu, directorul Departamentului Competitii al LPF, a functionat din plin regula "azi nu e randul tau". Pe vremea "Cooperativei", un presedinte de club dezvaluia ca nu protesteaza niciodata atunci cand este furat de arbitru, pentru ca in fotbal functioneaza din plin principiul alternantei favorurilor din partea sefilor. Iar in cazul Rapidului s-a aplicat cam aceeasi regula. Mai intai suspendarea de o singura etapa. Conform regulamentului disciplinar, pentru ce s-a intamplat in Giulesti la meciul cu Pandurii, se impunea o suspendare a terenului de doua-patru etape. La Disciplina s-au dictat trei etape, iar la Apel a ramas numai una! A urmat episodul "Poli", apoi a venit din nou randul Rapidului, care va juca meciul din deplasare cu Univ. Craiova la Bucuresti! Pentru ca oltenii au terenul suspendat. Practic, giulestenii vor juca "acasa" la Craiova si in deplasare in Bucuresti. Cand au facut astfel de alegeri, cei de la LPF au tinut cont si de dorintele televiziunilor, desi acestea nu au dreptul sa stabileasca locul de disputare al unui joc, ci doar ora, pentru a fi incadrate in grila. Astfel, Kanal D ar fi intervenit la Mircea Cezar Ionescu pentru ca meciul Rapid - "Poli" sa se dispute in nocturna, ceea ce a dus la respingerea variantei Brasov, desi aceasta era regulamentara din toate punctele de vedere. Nu acelasi lucru se poate spune si despre meciul Steaua - FC Arges, pe care LPF l-a trimis la Focsani, desi regulamentul spune clar ca orasul ales trebuie sa nu oblige oaspetii sa parcurga o distanta mai mare fata de localitatea in care joaca in mod obisnuit "acasa" gazdele. Mircea Sandu a criticat acest regulament si a promis ca il va schimba la vara, insa pana atunci, in cazul in care suporterii vor mai provoca incidente, decizii de acest gen vor curge pe banda rulanta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.