Ministrul Finantelor nu va renunta la taxa de prima inmatriculare auto, mentinerea ei fiind decizia politica a Guvernului. „Nu vrem sa desfiintam taxa. Nu vrem. Este o decizie politica a Guvernului roman. Vrem sa gasim solutii impreuna cu oficialii de la Comisia Europeana, dar in conditiile in care vrem sa mentinem taxa pentru a proteja mediul", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn.

Conform lui Vladescu, Comisia Europeana nu este impotriva aplicarii taxei, ci reclama faptul ca aplicarea ei produce discriminare intre vinzatorul roman si cel membru al UE. „UE ne cere ca aceasta taxa sa se plateasca si in cazul in care vinzatorul este un cetatean roman. Este intr-adevar o discriminare", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor a afirmat ca negocierile dintre partea romana si oficialii UE vor continua si in perioada urmatoare. „Merg la extrem. Negociem si nu ne intelegem si incep procedurile de infringement. Este o procedura normala. Nu dispare Romania. Taxa functioneaza in perioada aceasta. O sa fie o decizie poate anul viitor in toamna", a incheiat Vladescu.