Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat, ieri, pe site-ul "www.subiecte2007.edu.ro", forma definitiva a variantelor de subiecte pentru examenele nationale, precum si eratele cu modificarile operate la variantele initiale.
Elevii ma
Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat, ieri, pe site-ul "www.subiecte2007.edu.ro", forma definitiva a variantelor de subiecte pentru examenele nationale, precum si eratele cu modificarile operate la variantele initiale.
Elevii mai au insa de asteptat pentru rezolvarile la probele reale, intrucat acestea vor fi postate abia peste doua-trei saptamani, potrivit lui Daniel Tomoni, consilier Relatii cu Presa din MEdC. El ne-a declarat ca, in cele 30 de zile de dezbatere publica, Serviciul National de Evaluare si Examinare a primit 1317 mesaje - 668 cu caracter general, 233 referitoare la subiectele pentru Testele Nationale si 416 la cele pentru Bacalaureat. SNEE a operat 96 de modificari pentru Testele Nationale si 175 pentru Bacalaureat.
Inspectoratele scolare vor avea sarcina de a tipari brosuri cu variantele de subiecte pentru toate disciplinele, acestea urmand sa fie distribuite tuturor scolilor. O veste mai putin buna pentru elevi este aceea ca nu toti vor primi brosurile respective, asa cum anuntasera reprezentantii MEdC. Marian Banu, inspector la Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti, ne-a declarat, ieri, ca tiparirea acestor materiale pentru toti cei 35.000 de elevi care vor da examen anul acesta in Capitala este un lucru imposibil de realizat.
Profesorii, responsabili de manuale
Liliana Preoteasa, seful Directiei Generale pentru Invatamant Preuniversitar, a vorbit, ieri, la un seminar privind calitatea manualelor, despre responsabilitatea profesorului de a-si alege singur manualul dupa care doreste sa predea. Referindu-se la discutiile aparute pe baza manualului de istorie, Preoteasa a spus ca acestea reprezinta "un scandal creat, nu este o realitate". Reamintim ca, la jumatatea lunii ianuarie, Consiliul National de Evaluare si Difuzare a Manualelor (CNEDM) a cerut revizuirea cartilor in care se impun elevilor unele modele din viata publica, cu referire la un manual de istorie de clasa a XI-a in care se vorbeste despre eficienta Monicai Macovei in lupta anticoruptie. "Un scandal ar fi daca un profesor ar constata ca nu au nici o legatura cu programa scolara. Sunt convinsa ca exista o incarcatura politica aici. Manualele au fost evaluate de CNEM si au indeplinit punctajul minimal pentru care ele sa circule pe piata", a apreciat Liliana Preoteasa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.