Peste cinci mii de metri patrati de teren din domeniul public vor trece in domeniu privat al municipiului Bucuresti, suprafata urmand sa fie pusa la dispozitie firmei Rompetrol pentru construirea unor benzinarii, potrivit unui proiect de hotarare
Peste cinci mii de metri patrati de teren din domeniul public vor trece in domeniu privat al municipiului Bucuresti, suprafata urmand sa fie pusa la dispozitie firmei Rompetrol pentru construirea unor benzinarii, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat, marti, in sedinta CGMB.
Proiectul de hotarare semnat de viceprimarul general Ludovic Orban va asocia municipalitatea cu Rompetrol Downstream SA pentru "(...) a construi si exploata o retea de statii de carburanti in Bucuresti, amplasate pe terenuri puse la dispozitie de CGMB (...)", transmite Mediafax. Terenurile prevazute in contractul de asociere sunt situate in Drumul Taberei - in fata complexului Favorit, pe Soseaua Antiaeriana si pe Splaiul Unirii - in zona Abatorului. Suprafetele respective fac parte, in prezent, din domeniul public al orasului. In contractul de asociere incheiat intre municipalitate si Rompetrol se mai spune ca, "(...) Conventiile se incheie sub conditia suspensiva a schimbarii domenialitatii terenurilor situate in Drumul Taberei - 1.263,37 metri patrati, pe Soseaua Antiaeriana - 1815 metri patrati si pe Splaiul Unirii - 2.224,34 metri patrati, in sensul trecerii acestor suprafete din proprietatea publica a municipiului Bucuresti, in proprietatea privata a municipiului Bucuresti, conventiile intrand in vigoare la data adoptarii hotararii de consiliu prin care se schimba domenialitatea". Potrivit proiectului Primaria va beneficia de o suma minim garantata de 30.000 de dolari pe an pentru folosirea fiecarui teren pus la dispozitie de CGMB.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.