Ministerul Transporturilor vrea sa aloce peste 13 milioane de euro pentru modernizarea Salii Polivalente din Banie.

Radu Berceanu nu uita ca „l-a facut muica oltean". Dupa ce a infiintat o cursa aeriana Bucuresti-Craiova, care a zburat o singura data din lipsa de pasageri, ministrul Transporturilor a initiat, dupa modelul brevetat de Adrian Nastase la Cornu, un proiect de hotarire de guvern prin care aloca de la buget 46,2 milioane de lei pentru reabilitarea Salii Polivalente din Craiova.

Berceanu promisese in urma cu doua saptamini ca o va preda la cheie in 2008, astfel incit sa devina „o reprezentare in spatiu arhitectural a ideii de sport, forta, dinamism, inteligenta". Diferenta de pina la 62 de milioane de lei, dublu fata de estimarile de anul trecut ale constructorilor, va fi suportata de autoritatile locale.

Pierderi colaterale

Mistuita de flacari in 1994, sala se afla tot in stadiul de santier, desi in fiecare an a primit alocatii bugetare de zeci de miliarde de lei vechi. Acum, conform indicatorilor tehnico-economici, se va reface tot proiectul, ignorindu-se investitia initiala de peste o suta de miliarde de lei vechi.

„Modificarea devizului initial a fost determinata de refacerea proiectului de arhitectura, care a fost realizat de trei firme specializate, din Rimnicu Vilcea, Timisoara si Tirgu-Mures, precum si de cresterea preturilor materialelor de constructii", a declarat ieri primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon.

Solomon e circumspect

Proiectul prevede in principal lucrari de refacere a fundatiilor si a structurilor cladirii, posibilitatea extinderii capacitatii salii, de la 4.000 la 6.000 de locuri, precum si consolidarea imobilului. Lucrarile de refacere a structurilor si de echipare a salii au inceput in toamna anului trecut si sint realizate de firma Concas din Buzau, dupa ce antreprenorul initial, Coremi SA, a dat faliment.

Desi termenul de finalizare a lucrarilor este prevazut pentru mai 2008, Antonie Solomon este circumspect. „La cum se munceste in Romania, este greu de crezut ca in mai 2008 lucrarea va fi gata. Punem parul pe muncitori, numai sa incheiem lucrarile in toamna lui 2008, cind noi trebuie sa venim cu diferenta de bani pentru utilitati", a amenintat primarul.