Vicepresedintele Bundestagului avertizeaza
Subiectul Macovei preocupa oficialii din Uniunea Europeana. Vicepresedintele Parlamentului de la Berlin, Susanne Kastner, a avertizat ca motiunea initiata de parlamentarii PC, PSD si PRM impotri
Vicepresedintele Bundestagului avertizeaza
Subiectul Macovei preocupa oficialii din Uniunea Europeana. Vicepresedintele Parlamentului de la Berlin, Susanne Kastner, a avertizat ca motiunea initiata de parlamentarii PC, PSD si PRM impotriva ministrului roman al Justitiei ar putea determina activarea, "in ultima clipa, in iunie 2007", a clauzelor de salvgardare. Kastner apreciaza ca luptele ce se poarta in randul partidelor care formeaza arcul guvernamental nu sunt numai ridicole, ci si daunatoare. "Romania nu trebuie sa uite ca se asteapta in continuare din partea ei eforturi sustinute. Asemenea actiuni iresponsabile ar putea determina intrarea in vigoare, in ultima clipa, in iunie 2007, a clauzelor de salvgardare, prin care poporul roman ar pierde sume importante, atat de necesare, de pilda, investitiilor in infrastructura", afirma Susanne Kastner. "A fost sanctionat tocmai acel ministru care in ultimele luni a contribuit masiv la respectarea termenului de aderare a Romaniei la UE. Doamna Macovei a combatut coruptia ca nici un alt reprezentant al Guvernului Romaniei, si faptul ca a fost sanctionata naste banuiala ca fortele politice aflate in spatele actiunii nu iau in serios combaterea coruptiei", a apreciat oficialul german, care este si presedintele Grupului de prietenie romano-german. Interventia lui Kastner vine la o saptamana dupa ce europarlamentarul german Markus Ferber a intervenit in favoarea "arhitectului integrarii europene a Romaniei", Monica Macovei, calificand demersul drept "inacceptabil". Comentariile responsabililor germani intervin in contextul in care subiectul Macovei pare sa fi tulburat atmosfera in cadrul Executivului comunitar, comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, fiind mustrat, recent, de colegii sai pentru laudele aduse demnitarului roman.
Replica PSD
In replica, PSD a spus ca Kastner nu a prezentat decat o parere personala, pozitia oficiala a grupului socialistilor europeni (PES) urmand sa fie exprimata, astazi, de vicepresedintele PES, Jan Marinus Wiersma. "Daca o sa ajungem sa facem politica in functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat vicepresedintele Cristian Diaconescu. PC a apreciat afirmatiile vicepresedintelui Bundestagului drept "un atac al unui reprezentant al puterii legislative germane impotriva deciziilor majoritatii puterii legislative romane". (A.M.L., R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.