La doar doua saptamani dupa ce anunta confirmarea, de catre Rada Suprema, a deciziei Consiliului regional Odessa privind infiintarea unei asezari umane pe Insula Serpilor, presa ucraineana revine cu informatii asupra subiectului, relatand ca autorita
La doar doua saptamani dupa ce anunta confirmarea, de catre Rada Suprema, a deciziei Consiliului regional Odessa privind infiintarea unei asezari umane pe Insula Serpilor, presa ucraineana revine cu informatii asupra subiectului, relatand ca autoritatile locale au elaborat un proiect de dezvoltare regionala ce va transforma satul Belai (Alb) intr-una din cele mai moderne localitati din Ucraina. Potrivit saptamanalului Zerkalo Nedeli, asezarea va dispune de doua hoteluri, o cladire administrativa, un centru de divertisment cu doua cafenele, un magazin, o sala de spectacol si o biblioteca, dar si de o brutarie si un atelier de reparatii. Necesitatile de ordin medical ale celor 155 de locuitori din prezent ai insulei nu vor fi neglijate nici ele, satul Belai urmand sa fie dotat cu un ambulatoriu si o farmacie, in conditiile in care dezvoltarea economica a zonei urmeaza sa fie asigurata de un centru pentru prelucrarea produselor marine. Cele 17 hectare ce alcatuiesc Insula Serpilor nu prezinta urme de vegetatie sau apa. Insula Serpilor face obiectul unui litigiu intre partile romana si ucraineana, problema delimitarii platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra aflandu-se in atentia Curtii Internationale de Justitie de la Haga inca din 2004. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.