La doua saptamani dupa ce derby-ul de handbal dintre Steaua si Dinamo a fost anulat din cauza razboiului cu petarde declansat de huliganii galeriilor rivale, sambata, o situatie similara a avut loc pe Patinoarul "Mihai Flamaropol" la meciul dintre
La doua saptamani dupa ce derby-ul de handbal dintre Steaua si Dinamo a fost anulat din cauza razboiului cu petarde declansat de huliganii galeriilor rivale, sambata, o situatie similara a avut loc pe Patinoarul "Mihai Flamaropol" la meciul dintre Steaua si SC Miercurea Ciuc. De aceasta data, actiunea vandalilor s-a petrecut in timpul meciului, oaspetii retragandu-se la vestiar in finalul reprizei secunde, dupa ce o a doua petarda a aterizat pe gheata. Si cum "ciucanii" au refuzat sa mai joace, arbitrii au decis terminarea meciului cu scor de forfait.
Fanatismul suporterilor huligani a inceput sa-si puna din ce in ce mai des amprenta in afara stadioanelor, transferandu-se alarmant pe alte arene sportive. Dupa baschet si handbal, sambata, a fost randul hocheiului sa suporte consecintele inconstientei "ultrasilor", meciul dintre Steaua si SC Miercurea Ciuc fiind intrerupt dupa ce doua petarde au aterizat pe gheata. De altfel, partida s-a intrerupt definitiv in finalul celei de-a doua reprize, la scorul de 5-1 pentru gazde, dupa ce a doua pocnitoare a ajuns pe gheata iar oaspetii s-au refugiat la vestiar, refuzand sa revina in arena. Si cum un incident similar a avut loc in prima parte, cand meciul a fost intrerupt timp de zece minute pentru ca masina de gheata sa refaca locul in care a explodat petarda, "ciucanii" au anuntat ca nu vor mai juca deoarece nu se simt in siguranta. Din pacate, in ciuda apelurilor de la statia de amplificare, huliganii si-au facut numarul in continuare, punand capat disputei sportive. Potrivit regulamentului, dupa 30 de secunde de la parasirea ghetii, oaspetii au primit doua minute de penalizare iar dupa expirarea sanctiunii s-a decis incheierea meciului cu 0-5. "Nu ne-am mai simtit in siguranta. Am vazut acum doua saptamani ce s-a intamplat la handbal si am zis ca mai bine pierdem cu 0-5, dar suntem in siguranta. Cu scandarile impotriva noastra suntem obisnuiti, dar cu petardele este prea de tot", a afirmat Endre Kosa, unul dintre jucatorii din Miercurea Ciuc. "Spectatorii au fost controlati, dar o pocnitoare poate fi ascunsa oriunde. Nu se poate face perchezitie ca la aeroport. Unde vom ajunge?", a punctat presedintele ros-albastrilor, Cristian Carlan, in vreme ce seful Serviciului Ordine Publica din DGJMB, Gheorghe Stan, a mentionat ca spectatorii au fost controlati prin trei filtre. Imediat dupa incidente, Comisia de Disciplina a FRHG a decis ca partida de ieri sa se joace fara spectatori, urmand ca in zilele urmatoare aceeasi comisie si cea de competitii sa decida deznodamantul meciului de sambata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.