Emil Boc a declarat ca solicitarea democratilor este bazata si pe faptul ca, in data de 31 martie, Romania trebuie sa prezinte primul raport in privinta progreselor post-aderare, documentul respectiv referindu-se la reforma sistemului judiciar si la
Emil Boc a declarat ca solicitarea democratilor este bazata si pe faptul ca, in data de 31 martie, Romania trebuie sa prezinte primul raport in privinta progreselor post-aderare, documentul respectiv referindu-se la reforma sistemului judiciar si la lupta impotriva coruptiei. "Daca acest raport va fi unul negativ, din nefericire exista toate sansele ca Romaniei sa i se activeze clauza de salvgardare", a avertizat Boc. In plus, democratii au cerut sambata reluarea votului la motiunea anti-Macovei, avand in vedere ca s-au inregistrat "doua incalcari grave de procedura", dar si demisia senatorului PRM Dan Claudiu Tanasescu. UDMR a spus ca va vota impotriva oricarei motiuni anti-Macovei, dar nu poate promite un sprijin neconditionat fata de aceasta. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca solicitarea PD de sprijin pentru Macovei nu-si are rostul, tinand cont ca senatorii liberali nu au votat motiunea impotriva ministrului Justitiei. "Mai putin rau ar putea face eventualitatea absurda a activarii clauzei de salvgardare pe justitie decat mentinerea in cabinetul Tariceanu a Monicai Macovei, a declarat vicepresedintele executiv al PRM, deputatul Lucian Bolcas. PC a cerut primului-ministru sa nu astepte restructurarea Guvernului si sa o demita imediat pe ministrul Jutitiei Monica Macovei. In ceea ce priveste reluarea votului in Senat la motiunea anti-Macovei, UDMR, PRM si PSD au respins o astfel de procedura. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.