Va propun un mic exercitiu de imaginatie: ce-o fi sa fie cind presedintele Traian Basescu va fi, pret de doua luni, cetatean.

Nu stiu daca cei din preajma lui Geoana, Voiculescu, Tariceanu, Norica Nicolai sau Dinu Patriciu au avut
Va propun un mic exercitiu de imaginatie: ce-o fi sa fie cind presedintele Traian Basescu va fi, pret de doua luni, cetatean.

Nu stiu daca cei din preajma lui Geoana, Voiculescu, Tariceanu, Norica Nicolai sau Dinu Patriciu au avut curiozitatea sa-si imagineze ce-ar fi sa fie cu Basescu suspendat. Cum vor raspunde, bietii de ei, la campania furibunda pe care o va declansa cetateanul suspendat in toata tara. Le spun cu ingrijorare ca Traian Basescu nu are alta sansa decit atacul pe viata si pe moarte, cum se spune. Eu ma tem si le soptesc ca s-ar putea ca respectivul cetatean sa declanseze, Doamne fereste, un adevarat taifun popular. Nu stiu daca au gindit ca riscul major al gruparii dumnealor va fi chiar perioada de suspendare a presedintelui pe care, iacata, vor s-o prelungeasca suicidar la doua luni. Traian Basescu redevenit simplu cetatean si dezlegat de obligatiile constitutionale va dezlantui o campanie electorala ce n-a vazut Parisul. O sa-si puna bascul marinaresc si va scormoni masele largi de la Maramures pina in Dobrogea, si atunci sa vedeti dumneavoastra, domnilor, spectacol. Ii indemn sa-si imagineze viitoarele mitinguri, ma tem ca de dimensiuni infricosatoare, ale cetateanului Basescu agitind teme de felul sistemului ticalos, a infractorilor din Parlament, a votului uninominal, a lichelismului june marca Bogdan Olteanu, a ciocoismului marca Adrian Nastase. Asezati la tribuna mitingurilor respective pe Monica Macovei pe post de justitiar sacrificat de mafiile din Senat si veti avea imaginea viitoarelor confruntari. Eu cred ca, dupa ce-l vor suspenda pe cetateanul Traian, vor avea dificultati sa organizeze chiar si mici intruniri in sali obscure. Atita vreme cit politica la noi va fi personalizata, atita vreme cit providentialismul va fi prezent in mentalul popular, atita vreme cit Romania are nevoie sa lupte cu clientelismul, cu mafiile din Justitie, cu economia de privilegiu (o alta formulare asemenea unei izbiri de ciocan!), atita vreme cit toate lucrurile astea vor fi pe agenda publica si in constiinta oamenilor, viitorul cetatean Basescu va fi greu de infrint. Ah, era sa uit! Adaugati la toate astea imaginea unei Romanii in care primul om din stat va fi Nicolae Vacaroiu. Simpla lui prezenta la Cotroceni va umfla procentele lui Basescu. Eu imi fac datoria si atrag atentia din acest colt de pagina liberalilor ca s-ar putea sa aiba probleme in sondaje impreuna cu social democratii. Cu tot cu Tariceanu, cu Norica Nicolai, cu Paul Pacurariu si, desigur si inevitabil, cu domnul Crin Antonescu. Pazea, domnilor, de Basescu suspendat si liber sa vorbeasca de dimineata pina seara. Pericol maxim!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.