Comisia Nationala de Prognoza (CNP) anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 6,5%, potrivit prognozei preliminare de primavara, nivel similar cu proiectia prezentata in toamna anului trecut si cu estimarile Fondului Monetar International (
Comisia Nationala de Prognoza (CNP) anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 6,5%, potrivit prognozei preliminare de primavara, nivel similar cu proiectia prezentata in toamna anului trecut si cu estimarile Fondului Monetar International (FMI). Reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Juan Jose Fernandez-Ansola, a declarat saptamina trecuta, la Bucuresti, ca avansul economiei Romaniei se va mentine ridicat in acest an, la 6,5%, peste potential. Totodata, reprezentantii Bancii Mondiale au apreciat ca Romania va inregistra in acest an o crestere economica de peste 6%, ritm inferior celui din 2006, mentionind insa ca avansul poate fi influentat de conditiile meteorologice, avind in vedere ponderea ridicata a agriculturii in PIB. Raportul CNP indica pentru acest an un nivel al produsului intern brut (PIB) de 390,7 miliarde de lei, fata de 384,6 miliarde de lei cit a fost preconizat in luna noiembrie a anului trecut. In 2006, economia a urcat cu 8%, potrivit Comisiei, la 341,6 miliarde de lei. In prognoza de toamna era estimata pentru anul trecut o crestere economica de 7%, respectiv 337,9 miliarde de lei. (D.O.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.