Geoana a aratat ca Tariceanu, care, in acest moment, conduce un Guvern minoritar, este obligat sa vina in fata Parlamentului cu o propunere de restructurare a Guvernului. El a spus ca PSD va vota in favoarea unui Guvern minoritar daca vor fi indeplin
Geoana a aratat ca Tariceanu, care, in acest moment, conduce un Guvern minoritar, este obligat sa vina in fata Parlamentului cu o propunere de restructurare a Guvernului. El a spus ca PSD va vota in favoarea unui Guvern minoritar daca vor fi indeplinite, simultan, trei conditii.
Primele conditii sunt ca din noua structura a Executivului sa nu mai faca parte ministrii PD ("instrumentele lui Traian Basescu" sau "cozile de topor telecomandate ale lui Traian Basescu") si ministrul Justitiei, Monica Macovei. A treia prevede ca noul Executiv sa prezinte un program de guvernare adaptat problemelor si prioritatilor actuale. Pe de alta parte, Geoana a apreciat ca nu se impune introducerea unei motiuni de cenzura in urmatoarele zile, intrucat votul din Parlament asupra propunerii de restructurare a Guvernului echivaleaza cu o astfel de motiune. "PSD este fricos, ii este frica de prezenta PD la guvernare, prin sustinerea luptei anticoruptie, care deranjeaza toate cercurile de interese ale PSD", a replicat liderul PD, Emil Boc. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.