Cresterea economica a regiunii Bucuresti s-a situat, in ultimii doi ani la peste sapte la suta (7,3 la suta in 2005 si 7,8 la suta in anul 2006) peste media nationala, in economia regiunii, municipiul Bucuresti furnizand peste 85 la suta din Produsul
Cresterea economica a regiunii Bucuresti s-a situat, in ultimii doi ani la peste sapte la suta (7,3 la suta in 2005 si 7,8 la suta in anul 2006) peste media nationala, in economia regiunii, municipiul Bucuresti furnizand peste 85 la suta din Produsul Intern Brut, potrivit unui studiu realizat de Comisia Nationala de Prognoza. In anul 2005, productia industriala a regiunii Bucuresti a inregistrat un salt de 3,2 la suta, peste nivelul national (doi la suta).Nu au existat diferente semnificative in evolutia productiei industriale a regiunii, aceasta fiind de 3,4 la suta in judetul Ilfov si de 3,2 la suta in Bucuresti. In 2006, la nivelul regiunii Bucuresti s-a inregistrat o crestere de peste 15 la suta la constructii, la servicii si industrie de 7,3 la suta, respectiv 5,3 la suta, iar agricultura numai 0,3 la suta. Regiunea Bucuresti are o structura a PIB asemanatoare cu cea a Uniunii Europene, in care sectorul tertiar are o greutate de peste 60 la suta, industria circa 19 la suta, iar constructiile peste 7,5 la suta. In ceea ce priveste agricultura, in regiunea Bucuresti, aceasta are o contributie foarte mica, sub unu la suta. Cresterea economica a regiunii Bucuresti s-a situat, in ultimii doi ani la peste sapte la suta (7,3 la suta in 2005 si 7,8 la suta in anul 2006) peste media nationala, in economia regiunii, municipiul Bucuresti furnizand peste 85 la suta din Produsul Intern Brut, potrivit unui studiu realizat de Comisia Nationala de Prognoza. In anul 2005, productia industriala a regiunii Bucuresti a inregistrat un salt de 3,2 la suta, peste nivelul national (doi la suta).Nu au existat diferente semnificative in evolutia productiei industriale a regiunii, aceasta fiind de 3,4 la suta in judetul Ilfov si de 3,2 la suta in Bucuresti. In 2006, la nivelul regiunii Bucuresti s-a inregistrat o crestere de peste 15 la suta la constructii, la servicii si industrie de 7,3 la suta, respectiv 5,3 la suta, iar agricultura numai 0,3 la suta. Regiunea Bucuresti are o structura a PIB asemanatoare cu cea a Uniunii Europene, in care sectorul tertiar are o greutate de peste 60 la suta, industria circa 19 la suta, iar constructiile peste 7,5 la suta. In ceea ce priveste agricultura, in regiunea Bucuresti, aceasta are o contributie foarte mica, sub 1 %.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.