Infrangerea fara drept de apel inregistrata joi seara de Steaua in 16-imile Cupei UEFA, in fata spaniolilor de la FC Sevilla, a lasat un gust amar in Ghencea. Daca Gigi Becali a plecat cu cinci minute inainte de final, aruncand peste umar "asta nu
Infrangerea fara drept de apel inregistrata joi seara de Steaua in 16-imile Cupei UEFA, in fata spaniolilor de la FC Sevilla, a lasat un gust amar in Ghencea. Daca Gigi Becali a plecat cu cinci minute inainte de final, aruncand peste umar "asta nu e fotbal, nu jucam nimic", ceilalti responsabili au ramas sa dea explicatii fanilor care au umplut inca o data pana la refuz stadionul, pentru a vedea o echipa favorita scoasa la tabla de catre profesorul Juande Ramos si de catre elevii sai. Chiar daca a venit la Bucuresti fara patru titulari si i-a pastrat pe atacantii de baza pe banca de rezerve, Sevilla a lasat impresia unei echipe mari, mult prea mari pentru a fi oprita de fotbalistii romani.
Mihai Stoica, managerul general al campionilor, a admis fara rezerve valoarea spaniolilor. "Sincer, nu cred ca mai sunt sanse de calificare. FC Sevilla a demonstrat ca este mult superioara noua si faptul ca am jucat ultimul meci oficial la inceputul lui decembrie a marit probabil distanta. Imi pare rau si regret enorm pentru suporterii care au plecat dezamagiti. Din pacate, am intalnit echipa care acum cateva luni a spulberat-o pe Barcelona. Mai mult nu am putut. Cateodata depinde si maniera in care pierzi si trebuie sa recunoastem ca noi am fost depasiti la toate capitolele. Daca nu am recunoaste, nu am face decat sa legam inca o caramida de glezna. Atat putem in momentul de fata si sistemul competitional ne da putin inapoi, dar asta nu este o scuza, pentru ca acum doi ani am trecut peste handicapul lipsei meciurilor si am reusit un rezultat de senzatie", a spus Stoica, amintind de eliminarea Valenciei acum doi ani, in aceeasi faza a competitiei. Intrebat daca Steaua se poate califica la Sevilla, asa cum s-a intamplat anul trecut cu Betis, Stoica a raspuns: "Este greu pentru ca nu intalnim o echipa lipsita de motivatie, ci una care a demonstrat ca este valoroasa indiferent de formula folosita. Apoi cand pleci de la 0-0, ai sanse mult mai mari decat daca pleci de la 0-2". "Sa nu vorbim de arbitraj, pentru ca ne-am batut practic singuri. Se pare ca echipele de un anumit nivel, precum Real Madrid, Lyon sau FC Sevilla sunt cam departe de noi acum. Incercam sa mai micsoram distanta, dar pentru asta trebuie sa reusim sa aducem jucatori care pot ridica nivelul echipei. Pentru mine nivelul echipei este oricum ridicat fata de nivelul celorlalte competitoare din Romania. Insa nu este suficient pentru a face fata unor echipe atat de valoroase", a mai spus Meme Stoica. "Cu Dica in teren, era complet schimbat si modulul tactic, poate aveam sanse mai mari, dar nu poate oricum nimeni sa spuna ce se intampla cu el in teren. Oricum este o absenta care se resimte deja. Nu poti fi decat nemultumit dupa o asemenea partida. Rezultatul la pauza este injust, a fost stabilit in urma unui gol mai mult decat stupid. Ca si in meciul cu Lyon, s-a intamplat si acum. Apoi in repriza a doua am fost depasiti total. Poate daca jucam primul meci la Sevilla, altfel s-ar fi scris toata istoria, dar diferenta de valoare ramane. Stiam inca de la tragerea la sorti ca avem sanse mici, dar una este cand pierzi cu fruntea sus si alta este, desi poate e mult spus, umiliti. Ar fi usor sa bat campii si sa spun ca mergem sa ne vindem scump pielea, dar este greu". (Bogdan GHEORGHE)
STEAUA - FC SEVILLA
0-2 (0-1)
Au marcat: POULSEN (41), KANOUTE (76p)
Stadion: "Steaua"; spectatori: 25.000.
STEAUA: Cernea - St. Stancu (81 Croitoru), Goian, Ghionea, P. Marin - Radoi, Ov. Petre (58 Paraschiv), Bostina - V. Badea (62 Cristocea), Thereau, Nicolita. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
SEVILLA: Palop - D. Alves, Ocio, Escude, Hinkel - Adriano (24 David), Maresca, Poulsen, Alfaro (68 Kanoute), Puerta - Kerjakov (77 Chevanton). Antrenor: Juande Ramos.
Cartonase galbene: Ghionea (12), P. Marin (72) / Puerta (6), Ocio (80).
Arbitri: F. Mayer - P. Hanes, K. Voss - toti din Germania.
Nici Olaroiu nu mai spera
Antrenorul Stelei crede ca echipa sa trebuie sa joace pentru onoare saptamana viitoare.
ZIUA Foto Cosmin Olaroiu s-a predat si el in fata superioritatii nete a spaniolilor si si-a luat adio de la accederea in optimile de finala ale Cupei UEFA. "Este foarte greu sa mai speri la calificare. Va trebui sa ne jucam onoarea in primul rand, sa ne prezentam mai bine ca acum. Nu am facut o partida prea buna, nu am realizat multe lucruri pe care ni le-am propus. In prima repriza am avut cateva momente bune, dar de fiecare data facem greseli si le platim. Sevilla este o echipa foarte buna, matura, echilibrata si daca o lasi sa joace, te pune in dificultate. Nu am avut ritmul dorit. De multe ori am eliminat faza de constructie abuzand de mingi lungi, iar Thereau a ramas izolat. Ce pot sa spun? Ca am jucat bine? Toti suntem suparati, stim ca nu am jucat ce ar fi trebuit", a spus Olaroiu. "Au fost multe lucruri care m-au nemultumit, prea multe, am cedat prea usor. Nu as vrea sa nominalizez acum, pentru ca nu este normal sa nominalizez. Nu am reusit sa trecem de presingul lor. De cate ori am jucat repede, am creat superioritate si am reusit oarecum sa-i dezechilbram, dar asta s-a intamplat de putine ori. Nu am stiut sa gestionam posesia. Nu am jucat foarte multe meciuri pana acum, dar azi a fost cea mai modesta evolutie. Nu trebuie sa luam ca punct de reper meciul de azi", a mai spus Olaroiu, care a incercat sa-l apere pe Cernea, a carui evolutie a amintit de gafele lui Carlos. "El a aparat bine in celelalte meciuri, acum a facut greseala de la primul gol, avusese o ezitare si mai inainte, asta este, nu trebuie sa fim radicali", a incheiat Oli. (B.G.)
Romania nu mai e lider la coeficienti
In urma celor doua infrangeri suferite de Dinamo si de Steaua miercuri si joi, Romania a pierdut prima pozitie in clasamentul pe tari din acest sezon al cupelor europene, fiind devansata de Spania. Astfel, cluburile din Liga I angrenate in Europa au obtinut o medie a punctelor de 11, 333, in timp ce spaniolii au acumulat 11,428 de puncte, in conditiile in care ibericii au toate cele sapte echipe inscrise la start inca in competitii. Daca Spania
ne-a detronat gratie victoriei directe obtinute de FC Sevilla in Ghencea, prin esecul suferit de Dinamo la Lisabona am pierdut in lupta cu Portugalia pentru locul al saptelea in clasamentul coeficientilor de tara. Romania a ramas cu 40,165 puncte, in timp ce lusitanii au marit avansul infim la mai bine de un punct, avand acum 41,249 puncte. (B.G.)
Cupa UEFA - 16-imi de finala
In afara partidei dintre Steaua si FC Sevilla, joi seara s-au mai disputat alte patru partide contand pentru prima mansa a 16-imilor de finala din Cupa UEFA, incheiate cu urmatoarele rezultate: SPARTAK MOSCOVA - CELTA VIGO 1-1 (Kalinicenko 64 / Nunez 41), Braga - AC PARMA 1-0 (Ze Carlos 81), LENS - PANATHINAIKOS 3-1 (Jemaa 49, 70, Dindane 90p / Salpiggidis 65), ZULTE - NEWCASTLE 1-3 (D. Haene 69 / Dindeleux 47a, Martins 59p, Sibierski 76). Gabriel Tamas a jucat toate minutele pentru Celta Vigo, care a intalnit chiar echipa de care internationalul apartine si care l-a imprumutat la spanioli, Spartak. Fundasul a facut un fault la marginea careului din care gazdele au egalat. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.