Diabetul zaharat de tip 2 este o afectiune cronica, progresiva deseori legata de deces prematur si afecteaza aproximativ 230 de milioane de persoane la nivel mondial, aproape 6% din populatia adulta de pe glob. Se estimeaza ca, in mai putin de 20 de
Diabetul zaharat de tip 2 este o afectiune cronica, progresiva deseori legata de deces prematur si afecteaza aproximativ 230 de milioane de persoane la nivel mondial, aproape 6% din populatia adulta de pe glob. Se estimeaza ca, in mai putin de 20 de ani, peste 350 de milioane de persoane de pe intreg Pamantul vor suferi de aceasta boala. In acest moment, la fiecare zece secunde, un om moare din cauze legate de diabet zaharat.
ADOPT a fost realizat intre anii 2000 si 2006, pe 4360 de pacienti din America de Nord si Europa, cu varste intre 30 si 75 de ani si a demonstrat ca tratamentul initial cu Avandia (rosiglitanoza maleat) este mai eficace in ingrijirea diabetului de tip 2, comparativ cu metformina si cu glibenclamid - cei doi agenti antidiabetici orali cel mai frecvent prescrisi. ADOPT a demonstrat ca, dupa cinci ani de tratament, glicemia a fost tinuta sub control 60 de luni fata de 45 cu metformina sau 33 de luni de tratament cu glibenclamid.
Studiul ADOPT a fost finantat de GlaxoSmithKline, iar rezultatele lui au fost prezentate la cel de-al XIX-lea Congres Mondial de Diabet Zaharat, desfasurat in decembrie 2006 in Africa de Sud. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.