Dupa succesul din Senat, parlamentarii din opozitie se gindesc sa depuna o motiune anti-Macovei si la Camera.

Vicepresedintele PSD Victor Ponta (foto) a declarat ieri pentru NewsIn ca va propune conducerii partidului depunerea unei motiuni simple in Camera Deputatilor impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, pentru ca aceasta sa fie demisa „cum trebuie si de cealalta Camera a Parlamentului".

Ponta a aratat ca va face aceasta propunere luni, in sedinta Biroului Permanent al PSD, pentru ca puterea sa nu mai poata spune ca Macovei nu poate fi demisa doar de o Camera a Parlamentului, in conditiile in care a fost investita de ambele. „Din punctul meu de vedere, ea este oricum demisa, si voi propune aceasta motiune ca sa vad cum poate Macovei sa mearga in Europa, ca ministru al Justitiei, cind ambele Camere ale Parlamentului ii spun sa renunte la acest post", a declarat vicepresedintele pe probleme de justitie al PSD.

Apreciata in Europa

Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, crede insa ca atacul la adresa ministrului Justitiei este defavorabil Romaniei. Acesta a declarat ieri, la Sibiu, ca este din 2000 vicepresedinte al PD pentru relatii internationale si ca, in aceasta calitate, a avut ocazia sa urmareasca demersurile nationale pentru integrarea europeana. „Monica Macovei se bucura de foarte multa apreciere la Bruxelles. Prestatia ei si a ministrului Blaga, in acest domeniu al Justitiei si Afacerilor Interne, au fost un argument in finalul procesului de aderare", a precizat acesta.