"Romanii care traiesc sau lucreaza aici sunt oameni demni si frumosi. Au caracter, sunt buni cetateni, sunt civilizati, au simt al raspunderii si sunt poate primii <<cetateni europeni>> ai Romaniei. S-au asociat deja in 80 de organizatii
"Romanii care traiesc sau lucreaza aici sunt oameni demni si frumosi. Au caracter, sunt buni cetateni, sunt civilizati, au simt al raspunderii si sunt poate primii <<cetateni europeni>> ai Romaniei. S-au asociat deja in 80 de organizatii civice, militeaza pentru cultura, educatie in limba romana, sunt in armonie cu locuitorii neaosi, vorbesc bine spaniola, pe care au deprins-o la fel de repede ca si modul de viata din tara de adoptie", spune Principele, mentionand ca "sute de oameni" au venit la intalnirile sale din regiunea Castilla-La Mancha.
Principele a observat "capacitatea uimitoare" a Spaniei de a absorbi fonduri europene, exprimandu-si speranta ca Romania va copia acest model. Reprezentantul Guvernului vorbeste la superlativ despre romanii care muncesc in Spania, laudand "curajul si forta" lor de a se adapta: "Schimbarea imaginii Romaniei in Europa nu a fost facuta nici de ziarele lumii, nici de cancelariile lumii, ci de acesti cetateni anonimi ai unei Romanii care redevine, prin ei, europeana in practica. (...) Sub ochii nostri se naste o noua forta a societatii romanesti, in afara tarii, dinamica si supla, care este utila atat Romaniei, cat si Europei. In timp ce noi ne straduim obsesiv sa ne convingem ca raul Dambovita este o linie de forta a geopoliticii mondiale, Don Quijote a inlocuit morile de vant cu aeroporturile private". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.