Implantul electric pe retina atasat la o camera video mica fixata pe ochelari ofera noi sperante milioanelor de persoane care sufera de orbire din cauza inaintarii in varsta, au anuntat cercetatorii care au lucrat la conceperea "acestui ochi bionic".
Implantul electric pe retina atasat la o camera video mica fixata pe ochelari ofera noi sperante milioanelor de persoane care sufera de orbire din cauza inaintarii in varsta, au anuntat cercetatorii care au lucrat la conceperea "acestui ochi bionic". Implantul, care face obiectul unor teste clinice pe un numar mic de subiecti umani, face parte din categoria protezelor de ultima generatie, "inteligente", care sunt atasate la sistemul nervos pentru a restabili contactul cu creierul, creand conditiile reutilizarii organului sau membrului distrus de o boala sau de un accident, a explicat Mark Humayun, de la Institutul oftalmologic din cadrul Universitatii California de Sud. Testele clinice au fost aprobate deja de Agentia federala pentru reglementarea produselor farmaceutice. Ochiul bionic a fost botezat de cercetatori "Argus II Retinal Prosthesis System". Retina artificiala permite inlocuirea celulelor fotoreceptoare si transmiterea imaginilor captate in centrul vederii din creier. In urma testelor clinice s-a constatat ca subiectii pot detecta lumina si chiar distinge unele obiecte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.