Ministrii Educatiei si cei ai Sanatatii profita cu nesimtire de faptul ca actiunile lor nu sunt imediat perceptibile. Au si ei un mandat de pareri, doar atat. Cand rodul inventiei va iesi pe piata, si ministrul si plodul au marea sansa sa fie pamant.
Ministrii Educatiei si cei ai Sanatatii profita cu nesimtire de faptul ca actiunile lor nu sunt imediat perceptibile. Au si ei un mandat de pareri, doar atat. Cand rodul inventiei va iesi pe piata, si ministrul si plodul au marea sansa sa fie pamant. Plecand de la ecuatia olteneasca: mortul de la groapa nu se mai intoarce, nici o somitatea mamii lui nu mai are ce sa pateasca. Cum mai poti intenta un proces, si cu ce argumente si dovezi, unui ghiveci de flori, care in vremurile lui bune s-a chemat Hardau, pentru ca fii-tu' este un venerabil analfabet? In cazul doctorului, ai, cel putin, satisfactia sa ramai proprietarul de drept al surubelnitei uitate in tac'-tu'.
Societatea civila romaneasca se implica pana la gat in toate scandalurile politice si privatizarile cu cantec. Liiceanu pare mai preocupat de ouale lui Basescu si procentele lui Nastase, decat de proiectele si manualele lui Hardau, cusute cu ata alba de manutele dibace de la tesatoria Humanitas. Intelectualii au intrat in jocul mandatat de patru ani al politicienilor. Justitia lu' Macovei trebuie promovata, nu abecedarul, arza-l Sincai si Vanghelie! Nu par nici macar sa observe ca un oarecare soricar ardelean modifica legea invatamantului in Audi pe genunchi. Nici vorba, ei sorb farmecele Elenei Udrea in fata televizorului si dau buluc sa se injure cu Vadim la balconul Parlamentului la prezentarea raportului Tismaneanu. Mai baieti, daca vreti notorietate durabila de ce n-ati fost nici unul pe Ghencea joi seara, alaturi de Gigi, la dezastru? La seminte inainte!
Din toti demnitarii resapatului cabinet Tariceanu, a ramas o curca-n lemne, Hardau. Cum de nu-l vede nimeni pitulat stinghie? Cand era mai mititel si mai utecist descusutul acesta colinda caminele studentesti din Cluj sa-si surprinda colegii cu colege in pat. Curios de mic. Tremurau borcanele de zacusca pe priciuri cand venea viitorul ministru in control.
Din toti ministrii, Hardau ne fura cel mai mult. Camarazii lui de guvernare jupoaie faianta de pe autostrazi, tabla de pe combinate, smulg dividende de pe Bursa. Toate acestea pot fi inlocuite. La fel de simplu pot fi inlocuiti maestrii spaclului si canciocului mioritici cu chinezi, albanezi sau basarabeni. Da' ne pleaca si profesorii, mestere Hardau. Si asa nu mai exista nici o deosebire intre doamna de la aprozar si doamna de la gradinita. Tinerii dascali vor migra liber, dupa catedra. Doctorii oprimati de onorabilii spagari batrani se vor orienta si ei. O tara de loaze politice va ramane sa aplice pe om experimente molfaite indelung. Nu exista nici un program pentru aceasta criza sociala. Ca poimaine, tot sistemul se va scalda in hardau.
Este mult mai important sa silabisim, "va rog legal", biletelele de la Cotroceni, filtrate de prin Elena Udrea, zisa si mama expertizei politice, si "adevarata barometra" a spectrului, decat sa ne punem problema cu cine dracu' si unde "avansam" noi inainte.
In marea lui intelepciune si milostenie, Hardau permite copiilor sa opteze pentru oricare religie, dupa varsta de zece ani. Pai, si daca a fost circumcis intre timp, cine si cu ce lipeste cioburile sparte, draga Ciomu?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.