In cursul lunii ianuarie a acestui an, Codrin Rebeleanu (foto), medic legist-sef la S.M.L. Bistrita-Nasaud, i-a cerut lui Marinica Sangeorzan mita in valoare de 500 euro pentru a nu mari numarul de zile pentru ingrijiri medicale la peste 60. Sangeorz
In cursul lunii ianuarie a acestui an, Codrin Rebeleanu (foto), medic legist-sef la S.M.L. Bistrita-Nasaud, i-a cerut lui Marinica Sangeorzan mita in valoare de 500 euro pentru a nu mari numarul de zile pentru ingrijiri medicale la peste 60. Sangeorzan a depus la inceputul lunii februarie un denunt la sediul D.G.A - Cluj, impotriva medicului, in care specifica ca anul trecut a produs un accident rutier in urma caruia pasagerul masinii, Ioan Sutea, a suferit multiple leziuni.
Astfel, Sutea a obtinut de la Serviciul Judetean de Medicina Legala Bistrita-Nasaud un certificat medico - legal prin care a primit un numar de 50-55 de zile de ingrijiri medicale, cu mentiunea revizuirii la un anumit termen.
In urma accidentului, Sangeorzan s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala si conducere cu o alcoolemie peste limita legala. Ulterior, victima si-a retras plangerea privind vatamarea corporala, iar in cursul lunii ianuarie cei doi au mers la medicul Rebeleanu pentru o noua examinare.
Dupa ce l-a consultat pe Sutea, medicul l-a rugat sa paraseasca cabinetul si ramas singur cu Sangeorzan, i-a cerut acestuia suma de 500 de euro pentru a nu revizui certificatul si a acorda peste 60 de zile de ingrijiri medicale. Codrin Rebeleanu este cercetat acum pentru luare de mita, iar anchetatorii au extins cercetarile cu privire si la alte fapte de coruptie in care este implicat medicul legist-sef.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.