Directorul SRI a declarat intr-un interviu ca in SRI doar 5-6 la suta dintre angajatii actuali mai sint fosti securisti si ca media de virsta este de 35-36 de ani.

Epurarea SRI de fostii securisti nu mai este considerata de seful SRI, George Maior, o problema, intrucit, asa cum a declarat acum doua zile intr-un interviu din „Evenimentul zilei", in acest moment ei reprezinta doar 5-6% dintre angajati. „Este personal care a lucrat in zona tehnica, si nu in acele directii faimoase. E o problema pe care o consider rezolvata", a spus acesta, precizind si ca media de virsta a angajatilor SRI este de 35-36 de ani. „Incercam sa gasim un echilibru, pe anumite zone pastram si cadre cu experienta", a adaugat Maior. Ultima declaratie privind securistii din SRI a fost facuta anul trecut de Traian Basescu, cind acesta a afirmat ca in SRI nu mai exista nici un ofiter din Directia I si doar unul din Directia a VI-a, refuzind sa detalieze la nivelul intregului Serviciu Roman de Informatii.

SRI-ul, doar 15-20% din interceptari

George Maior a abordat pentru prima oara si problema interceptarilor. „Nu se cunoaste ca SRI face nici 15-20% din ascultari", a sustinut acesta, sugerind ca restul sint „adjudecate" de SIE, Directia de Informatii a Armatei si institutii din Justitie (Parchet, DIICOT, DNA). Desi a refuzat sa dea nume, George Maior a admis ca in presa exista ofiteri sub acoperire. „Presa este o zona pe care orice serviciu de informatii trebuie sa o aiba la indemina daca vrea sa protejeze securitatea nationala. Orice masura vizeaza doar protectia minimala impotriva unor atacuri informationale din centre exterioare Romaniei, care pot influenta opinia publica", a explicat acesta.