Ieri, la Ministerul Agriculturii, s-au intalnit reprezentantii ministerului, in frunte cu ministrul Dan Motreanu, ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ai producatorilor din industria alimentara de o
Ieri, la Ministerul Agriculturii, s-au intalnit reprezentantii ministerului, in frunte cu ministrul Dan Motreanu, ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ai producatorilor din industria alimentara de origine animala. Minea a declarat ca, la aceasta reuniune de analiza s-a ajuns la o concluzie - "sistemul sanitar veterinar functioneaza prost, iar legislatia nu este implementata foarte corect". "Haos a fost cuvantul folosit. Toate acestea au dus la litigii pentru ca nu se respecta legislatia UE", a spus Minea.
Cat despre Marian Avram, seful veterinarilor, Minea a precizat ca este decizia premierului daca il demite sau nu. Dan Motreanu a declarat ca "si-a atins scopul - a adus la masa toate partile implicate, sa colaboreze". El a cerut intalniri saptamanale intre producatori si ANSVSA, autoritatea trebuind sa faca o informare cu privire la obligatiile producatorilor, care sa fie conforme cu legislatia comunitara.
Toata industria alimentara a contestat trei ordine ale ANSVSA, prin care se instituie plata controlului de catre cei controlati si se impun conditii prohibitive in ceea ce priveste comertul pentru micii producatori.
Urmatoarea runda dintre producatori si veterinari va fi luni, pentru negocierea acestor acte normative.
S-a convenit ca pana la finalizarea negocierilor sa nu se incheie contractele de control (n.r. - potrivit ordinelor, fara contracte firmele nu au voie sa functioneze). (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.