Avind o singura ocazie in 90 de minute, Dinamo a trait cu iluzia unui egal la Lisabona pina in penultimul minut al disputei cu Benfica.

I-a fost teama lui Dinamo de primul meci in primavara europeana, dupa o pauza de 17 ani. S-a vazut acest lucru miercuri seara, pe Da Luz, cind „ciinii" au fost prea putin indrazneti in careul Benficai, creindu-si doar o situatie clara de a marca. In schimb, Lobont a trebuit sa sara din bara in bara pentru a para suturile lui Simao Sabrosa, Nuno Gomes sau Miccoli, astfel ca rezultatul final, 1-0 pentru portughezi, a fost logic, raportat la contributia ofensiva a fiecarei echipe.

Rednic acuza atacantii

Faptul ca golul a fost primit in minutul 89 poate aduce in actualitate o insemnata doza de ghinion al „ciinilor", insa trebuie remarcat ca pe mai multi fotbalisti ai lui Mircea Rednic i-a prins pe picior gresit inceputul de sezon. Se detaseaza Silviu Balace, total pe dinafara jocului, ori din cauza debutului intr-un joc oficial pentru Dinamo, ori incapabil, la 28 de ani, sa faca saltul de la jumatatea Ligii I la faza eliminatorie a unei cupe europene. Rednic a fost printre singurii din stafful dinamovist care au atras atentia asupra deficientelor echipei: „Atacantii nostri nu au stat foarte bine in teren, ne-am miscat mai greu, cu exceptia ocaziei lui Niculescu. Este totusi o victorie meritata pentru Benfica. (...) In prima parte am controlat jocul, desi portughezii au avut doua ocazii pe greselile noastre. In partea a doua, Benfica a dominat si ne-a obligat sa ne retragem, iar ghinionul nostru a fost ca golul a picat in ultimul minut".

Ziua Indragostitilor de Benfica

Presa portugheza a acordat o atentie deosebita acestui joc, iar site-ul Benficai l-a legat de disputarea lui de Ziua Indragostitilor: „In ziua Sf. Valentin, Miccoli a fost Cupidonul care a tras cu sagetile in inimile celor care iubesc Benfica". Sub titlul „Golul Sfintului Miccoli a salvat Benfica la final", ziarul „Correio da Manha" a consemnat: „Benfica a fost net superioara echipei Dinamo si a meritat sa invinga, dar a dat dovada de neliniste si de lipsa de eficienta. Dupa o prima repriza foarte saraca, in final Benfica a invins", aceasta opinie fiind combatuta de fundasul brazilian Leo: „Nu a fost vorba despre ineficienta Benficai, ci de norocul lui Dinamo". Returul intilnirii de la Lisabona se va disputa joia viitoare, in Stefan cel Mare, de la ora 20.15.

TVR, lider de piata Scandalurile din TVR legate de fotbal nu au stirbit audienta meciului Benfica-Dinamo, postul public spulberind concurenta in intervalul 22.00 - 23.50. Astfel, TVR 1 a avut de 4,5 ori mai multi telespectatori decit al doilea clasat, PRO TV, primul meci oficial de fotbal al sezonului fiind urmarit de 3,2 milioane de telespectatori.