Presedintele Nationalului doreste micsorarea chiriei in Cotroceni in schimbul unui proiect imobiliar de o suta de milioane de euro. In caz contrar, ameninta ca muta echipa la Timisoara.

Presedintele clubului National, Constantin Iacov, a declarat ieri ca va cumpara de la Claudio Zambon palmaresul Politehnicii Timisoara si va muta echipa in capitala Banatului daca BNR nu isi reduce pretentiile asupra bazei din Cotroceni. „Este o situatie de avarie pentru FC National. Platim o chirie fabuloasa la BNR, 30.000 de euro pe luna. Cu toate utilitatile o sa ajungem sa platim 600.000 de euro pe an", a spus Iacov. Pentru a-si reduce costurile cu chiria si a obtine un parteneriat pe termen lung cu BNR in ceea ce priveste cocheta baza sportiva, Iacov a propus realizarea unui proiect imobiliar estimat de el la o suta de milioane de euro, care ar presupune construirea sub gazon a unei parcari de 2.000 de locuri, magazine, locuinte si un hotel.

Fara stadion, National risca retrogradarea

„Primul pas este sa ajungem la o intelegere in cadrul Consiliului de Administratie, daca se va hotari acest lucru, vom demara discutiile finale cu Zambon si apoi cu oficialitatile locale din Timisoara, pentru ca este un oras care isi permite doua echipe. Cu oficialitatile locale, nu cu altcineva", a completat Iacov. Pe de alta parte, oficialul de la National recunoaste ca nu si-ar dori sa mute echipa, admitind in subsidiar ca toata galagia este facuta pentru a forta negocierile cu BNR, pentru a nu risca retrogradarea din cauza dosarului de licentiere. "Nu putem face investitiile pentru ca ei nu vor sa inchirieze stadionul decit cite un an. Costa un sac de bani investitiile in stadion si nu vreau sa fim precum tiganii cu cortul", a adaugat Iacov, precizind ca a existat si varianta mutarii echipei la Brasov.

Marian Iancu isi da arama pe fata

Patronul clubului de liga a III-a Politehnica Timisoara, Claudio Zambon, a declarat agentiei MEDIAFAX ca in proportie de 80 la suta s-a inteles cu Iacov asupra preluarii palmaresului si ca si-ar dori ca FC National sa se mute la Timisoara, declaratie care i-a atras furia patronului echipei din prima liga, Marian Iancu.

„Nu ma intereseaza discutiile dintre Zambon si Iacov. Sint doi escroci", a afirmat Iancu, adaugind: "Sint sigur ca el si Zambon se vor intelege de minune. Sintem toleranti, din partea noastra se pot casatori, se pot ajuta reciproc, isi pot schimba chilotii. Pot sa ma dea si in judecata ca i-am facut escroci in public, am dovezi in sensul asta. Cel mult pot sa faca o asociere FC National Politehnica Escroci SRL, mai mult, sa-l puna pe Prunea antrenor si pe Lupescu presedinte", a adaugat presedintele clubului banatean, care fusese deja amenintat de Mircea Sandu cu sanctiuni pentru injurii adresate altor oficiali din fotbal.