Irakieni intreprinzatori folosesc harta prin satelit a Google Earth pentru a evita zonele cu lupte sau brigazile mortii.

Sfat pentru locuitorii Bagdadului pe un site irakian: „Faceti harti ale zonei unde locuiti, folosind Google Earth, trasati-va cai de iesire in caz de atac sau, daca sinteti in pericol de a fi rapiti, stabiliti drumuri care pot fi blocate". E reactia de aparare, intilnita mai des in cartierele sunnite ale Bagdadului - tinta militiilor siite. Cum multi sunniti irakieni nu se simt protejati de politia predominant siita, dimpotriva, ei si-au pus la punct propriile garzi, pentru fiecare cartier sunnit. Iar aceste garzi sint chemate sau desfasurate, la nevoie, pe baza hartilor facute cu Google Earth. Procedura s-a dovedit insa cu doua taisuri, pentru ca si insurgentii folosesc harta prin satelit ca sa-si aleaga victimele.

Tehnologia elibereaza

Un jurnalist australian are de multumit tot Google. El a fost luat ostatic si apoi eliberat cind rapitorii i-au verificat identitatea pe Internet folosind Google. Asa s-au convins ca e jurnalist si nu spion CIA.