Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii i-a dat dreptate ieri fostului arbitru international Ion Craciunescu, dupa plangerea depusa de acesta pentru interzicerea dreptului de a fi observator din cauza ca are un fiu arbitru. Conform afirmat
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii i-a dat dreptate ieri fostului arbitru international Ion Craciunescu, dupa plangerea depusa de acesta pentru interzicerea dreptului de a fi observator din cauza ca are un fiu arbitru. Conform afirmatiilor lui Craciunescu, CNCD a hotarat in unanimitate, pe 1 februarie 2007, analizand petitia din 22 noiembrie 2006, in legatura cu tratamentul discriminatoriu al FRF in cazul sau ca a fost victima unui "tratament diferentiat, discriminatoriu", motiv pentru care a avertizat FRF si i-a solicitat sa-si schimbe regulile pentru a evita astfel de abateri pe viitor. Ion Craciunescu sustine ca la nivelul UEFA nu exista incompatibilitati in ceea ce priveste calitatea de arbitru si cea de observator. "La nivelul UEFA nu exista incompatibilitati de acest gen pentru observatori. Iar un exemplu in acest sens e chiar Romania, care are numiti la UEFA, in acelasi timp, atat observatori, cat si arbitri care sunt rude.
E vorba de presedintele CCA Gheorge Constantin si fiul lui, Augustus Constantin, care e arbitru FIFA", a explicat fostul central. Teodor Craciunescu, fiul fostului presedinte CCA, face parte acum din lotul A al arbitrilor de centru. Ion Craciunescu s-a aratat deranjat de faptul ca in cazul altor persoane FRF nu mai aplica regula prin care se interzice ocuparea anumitor posturi in cadrul CCA persoanelor care au rude de gradul I, II, III sau IV arbitri. "Daca ai copii arbitri nu poti detine functia de observator de arbitri, desi nu-ti observi fiul, dar alte persoane cu aceeasi situatie sociala ca a lui Craciunescu (avand fii arbitri) pot fi supervizori (activitatea ierarhica superioara observatorului de arbitri) sau membri ai CCA (unde acestia din urma au influenta directa asupra copilului lor) in problemele cele mai importante in activitatea de arbitraj", a explicat Craciunescu. Ferenc Asztalos, presedintele CNCD, a declarat ieri ca institutia pe care o conduce a solicitat FRF aplicarea regulii respective tuturor oficialilor sai ori anularea acesteia. "Decizia CNCD a fost comunicata atat domnului Ion Craciunescu, cat si domnului Mircea Sandu. Aceasta hotarare nu o pot face publica, dar pot spune ca CNCD a solicitat FRF sa introduca aceasta regula tuturor persoanelor din cadrul sau ori anularea acesteia", a explicat Ferenc Asztalos. "Este o decizie aiurea. Cand s-a luat in discutie lista observatorilor, cazul domnului Ion Craciunescu nici nu a fost dezbatut pentru ca la acea data ocupa o functie oficiala la Poli Timisoara. Din acest motiv a fost scos si de UEFA din corpul lor de observatori", a comentat Adalbert Kassai, secretarul general al FRF. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.