"Vom incepe discutii cu reprezentantii MApN pentru dezafectarea acestor unitati care, oricum, nu mai pot functiona in interiorul oraselor. Vrem sa derulam in aceste locatii proiecte sociale, in special locuinte", a declarat, ieri, viceprimarul genera
"Vom incepe discutii cu reprezentantii MApN pentru dezafectarea acestor unitati care, oricum, nu mai pot functiona in interiorul oraselor. Vrem sa derulam in aceste locatii proiecte sociale, in special locuinte", a declarat, ieri, viceprimarul general Razvan Murgeanu (foto), la targul imobiliar Condominium, care se desfasoara in aceste zile in Bucuresti. El a mentionat ca nu cunoaste suprafata totala a terenurilor pe care sunt amplasate aceste unitati, precizand insa ca in fiecare sector exista cel putin o unitate militara.
In Bucuresti, cifra cererilor pentru locuinte se situeaza la acelasi nivel ca acum 16 ani, adica la 60.000. In fiecare sector sunt inregistrate solicitari ale tinerilor de pana in 35 de ani, care isi asteapta randul sa obtina o locuinta, cazand in plasa promisiunilor facute de edili in campaniile electorale. Mai mult de 90% dintre ei depasesc, insa, varsta impusa de lege pentru a beneficia de anumite facilitati ale legii.
Murgeanu a mai spus ca Primaria Capitalei va incepe in acest an construirea a 700 de locuinte sociale, care vor fi destinate persoanelor care locuiesc in Centrul Istoric si care va trebui sa fie delocalizate pe perioada lucrarilor de reabilitare, persoanelor evacuate din cladirile nationalizate care trebuie retrocedate proprietarilor si categoriilor sociale cu venituri mici, care nu isi pot permite achizitionarea unei locuinte de pe piata. "Lucrarile vor incepe in acest an, in prezent Primaria fiind in stadiul achizitionarii terenurilor. Proiectul poate dura doi sau trei ani si va fi destinat, exclusiv, persoanelor cu probleme sociale", a mai spus Murgeanu. Viceprimarul a afirmat ca se lucreaza la stabilirea unui plafon al salariului minim pentru cei care vor putea beneficia de locuinte in acest proiect.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.