Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, detinatorul mai multor licente radio, a primit ieri somatie publica de la CNA pentru ca incalca Legea audiovizualului. O persoana care este actionar majoritar la o firma ce detine licenta radio nu are voie sa aiba mai mult de 20% dintre actiunile altei firme cu obiect de activitate asemanator.

Or, potrivit CNA, Cancescu nu respecta aceste prevederi, fiind implicat in firmele Canet Radio SRL si Radio SRL, detinatoare a licentei Mix FM. „Am trimis somatie publica pentru ca Aristotel Cancescu sa intre in legalitate in termen de doua saptamini", ne-a declarat Ralu Filip, presedintele CNA.

Situatia juridica a firmelor Canet Radio SRL si Radio SRL a fost trecuta ieri pe ordinea de zi de CNA, dupa ce la sedinta precedenta a fost inregistrat un incident legat de cea din urma.

Vot pe licente

In sedinta de marti s-au luat in discutie mai multe cereri de relocare a unor licente. Desi situatiile erau echivalente, spune presedintele CNA, singura societate care a primit acordul de relocare a fost Radio SRL a lui Aristotel Cancescu, de la Sfintu Gheorghe la Brasov, pe virful Postavaru. „Mi-e rusine ca sint membru CNA", a spus atunci Ralu Filip, care a insistat ca votul sa fie reluat. „Mi s-a parut scandalos", a mai precizat Filip, care a completat ca, in urma votului, Cancescu a ajuns sa detina cinci licente in Brasov, prin firmele sale sau prin interpusi. Presedintele CJ Brasov nu a putut fi contactat. (P.B.)