Gratie victoriei in amicalul cu fratii de peste Prut, nationala Romaniei a cistigat cinci locuri in clasamentul FIFA Coca-Cola.

FIFA a actualizat ieri clasamentul echipelor nationale ale federatiilor afiliate, iar Romania este din c
Gratie victoriei in amicalul cu fratii de peste Prut, nationala Romaniei a cistigat cinci locuri in clasamentul FIFA Coca-Cola.

FIFA a actualizat ieri clasamentul echipelor nationale ale federatiilor afiliate, iar Romania este din ce in ce mai bine plasata in aceasta ierarhie. Nationala a urcat pe locul 15, cu cinci pozitii mai sus decit inainte de amicalul contra Moldovei, cistigat la Bucuresti cu 2-0. Cea mai buna clasare a reprezentativei noastre s-a inregistrat imediat dupa Campionatul mondial din SUA, in 1994, cind tricolorii au stat o buna perioada de timp pe locul al treilea. Doar una dintre adversarele Romaniei in grupa G de calificare la CE din 2008 se afla mai sus decit noi: Olanda - locul 7, cu 1.312 puncte. Bulgaria este pe 37, Belarus pe 69, Slovenia ocupa locul 71, iar Albania si Luxemburg sint mult mai jos, locurile 87, respectiv 181.

Noul lider al clasamentului FIFA este Italia, care, desi nu a jucat meciul de la Siena, contra Romaniei, a beneficiat de infringerea Braziliei (locul 2), 0-2 in amical cu Portugalia. Pozitia a treia apartine Argentinei, iar urmatoarele doua clasate sint Franta si Germania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.