Ambii se afla pe lista SUA a celor mai cautati teroristi din lume. Ramadan Abdallah Muhammed Shalah, unul din intemeietorii organizatiei "Jihadul Islamic" si liderul ei din anul 1995, este cautat de americani pentru crime, santaje si spalare de bani.
Ambii se afla pe lista SUA a celor mai cautati teroristi din lume. Ramadan Abdallah Muhammed Shalah, unul din intemeietorii organizatiei "Jihadul Islamic" si liderul ei din anul 1995, este cautat de americani pentru crime, santaje si spalare de bani. Nascut in 1954, la periferia Gazei, Ramadan a devenit secretar general al organizatiei extremiste "Jihadul islamic", dupa uciderea lui Fathi Shiqaqi, in Malta. A fost amestecat si a initiat numeroase actiuni teroriste antiisraeliene, intre care sangerosul atentat de la restaurantul "Maxim" din Haifa, din 4 octombrie 2003, soldat cu moartea a 21 de israelieni si ranirea altor 60. Mohammed Ali Hamadei, libanez de origine palestiniana, nascut la 13 iunie 1964, a fost condamnat de un tribunal vest-german, la inchisoare pe viata, pentru rapirea unui avion TWA, in iunie1985, si pentru uciderea cetateanului american Robert Stethen. Dupa 19 ani de inchisoare, Hamadei a fost eliberat de germani, in decembrie 2005, revenind in Liban, unde s-a alaturat, in clandestinitate, fortelor fundamentaliste Hezbollah. Americanii vor acum sa-l recaptureze si l-au inscris pe lista celor mai cautati teroristi din lume.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.