"SOS Castelul"
Curtea interioara a Castelului Corvinestilor din Hunedoara gazduieste, incepand din 10 iulie, timp de cinci zile, o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra potentialului turistic al acestui monument istoric. "
"SOS Castelul"
Curtea interioara a Castelului Corvinestilor din Hunedoara gazduieste, incepand din 10 iulie, timp de cinci zile, o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra potentialului turistic al acestui monument istoric. "Dorim sa atragem tinerii la Castelul Corvinestilor si sa completam oferta turistica a municipiului Hunedoara prin acest gen de manifestari la care poate participa oricine", a declarat Mircea Goian, organizatorul evenimentului intitulat "SOS Castelul", citat de Rompres. Pe agenda manifestarii figureaza recitaluri de muzica veche, vizionari ale unor concerte sustinute de trupe cunoscute, dar si concerte live ale unor formatii, printre care se numara Canon, Riff si Bere Gratis. Castelul Corvinestilor se afla intr-un proces de renovare a acoperisului de la turnul de vest. Lucrarile au inceput de trei luni si pana acum s-a refacut scheletul din lemn, in aceste zile procedandu-se la montarea invelitorii din tigla. (L.D.)
Fara Rege=Fara Dumnezeu
Humanitas Multimedia a lansat de curand un interviu al Cristinei Topescu cu Regele Mihai I al Romaniei pe suport DVD intitulat "Nimic fara Dumnezeu". "Mi-am zis ca am sa fac acest film cu sufletul. Ca in rest e treaba istoricilor. N-am izbutit insa nici eu sa nu-i trezesc amintiri dureroase Majestatii Sale. Si ma gandesc acum, mai mult decat oricand, ce fiinta cinica trebuie ca e jurnalistul, chiar si atunci cand omul din el nu e. Un destin tragic nu poate fi evocat fara sa provoci tristete, fie ea cat de demna, asa cum nu ti-a mai fost dat sa vezi", marturiseste autoarea. Editorul Gabriel Liiceanu insa considera ca "Regele este capul intors spre cer al unui popor intreg, fiinta noastra adunata laolalta intr-un punct inalt. Cand unui popor i se ia suveranul, lui i se ia capul intors catre cer. El este decapitat. Poporul roman a fost decapitat astfel la 30 decembrie 1947". Pe de alta parte, se zice ca regele este trimisul lui Dumnezeu... (L.I.)
Se cauta regizor
Teatrul Luni va acorda rezidenta unui regizor din afara Bucurestiului, in cadrul programului "Green Hours 2006 - un spatiu castigat" (co-finantat impreuna cu AFCN). "Ideea concursului (15 august-15 septembrie) consta in contractarea productiei unui spectacol de circa o ora, cu o distributie de doi-patru actori, in spatiul clubului Green Hours. Spectacolul va avea premiera in a doua jumatate a lunii septembrie, un numar de minimum sase reprezentatii pana la sfarsitul anului si zece in 2007", precizeaza Voicu Radescu, director executiv Teatrul Luni. Competitia se adreseaza regizorilor absolventi ai ultimilor cinci ani (care nu au montat in Capitala), sau studentilor din ultimul an ai unui institut de invatamant teatral din afara Bucurestiului. Organizatorii mai spun ca se confera libertate de alegere a textului, a distributiei, a modalitatii de "punere in scena"... in limita unor cheltuieli pentru decor, costume, recuzita, de 1000 RON, mentionand ca "nu se exclud sponsorizari capacitate de <concurent> in cazul in care proiectul sau necesita o productie mai scumpa, dar acest lucru nu constituie un avantaj". Aplicatia (continand textul ales si caietul de regie) trebuie depusa la Marta Banescu, coordonatorul de programe al Green Hours si al Teatrului Luni (Calea Victoriei, nr. 120) sau pe email (greenhours@yahoo.com) pana cel tarziu 5 august. De la aceeasi adresa de e-mail pot fi obtinute mai multe detalii despre concursul de rezidenta. O comisie formata din regizori, actori, scenografi ai Teatrului Luni si membri ai conducerii acestuia va evalua propunerile si alege cel mai potrivit proiect pana pe 10 august, urmand ca a doua zi sa fie anuntat castigatorul rezidentei. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.