Fotbalistii din capitala Andaluziei isi apara la Bucuresti trofeul cistigat in 2006.

Cu doar doua achizitii in intersezon, Andrey si Marius Croitoru, si o multime de jucatori accidentati, Steaua iese destul de derutata din vacanta, intre promisiunile lui Gigi Becali si investitiile reale pe care acesta le-a facut pentru intarirea echipei fiind diferente uriase. In conditiile date, in ajunul meciului pe care ros-albastrii il sustin astazi, cu FC Sevilla (ora 20.30, in direct la PRO TV), s-a batut moneda pe forta de grup a trupei lui Olaroiu, chiar daca din dubla cu andaluzii lipseste o veriga importanta, Nicolae Dica.

Transferurile andaluzilor

Si FC Sevilla se poate lauda cu unitatea echipei, insa beneficiaza in plus de alte citeva avantaje: este detinatoarea Cupei UEFA, a fost echipa anului in 2006 si are un lot de care alte mari grupari europene chiar se intereseaza. Astfel, in timp ce Steaua se chinuieste de trei ani sa il vinda pe Radoi, iar in aceasta iarna s-a milogit de cluburi de mina a doua pentru a-l da pe Dica, FC Sevilla a punctat serios pe piata transferurilor, vinzindu-l in vara lui 2005, pentru 20 de milioane de euro, la Real Madrid, pe atacantul brazilian Julio Baptista (acum la Arsenal), in 2004 l-a dat pe Reyes la Arsenal, negociind o suma de transfer situata in jurul a 30 de milioane de euro, iar pentru fundasul Sergio Ramos, Realul a scos din buzunar 27 de milioane, acum un an si jumatate. Intre jucatorii emblematici care fac parte din actualul lot antrenat de Juande Ramos se numara atacantul Luis Fabiano, aparatorul Daniel Alves (cel mai bun fundas dreapta din Europa), atacantul camerunez Freddy Kanoute sau portarul Andres Palop, cu care Steaua s-a mai intilnit acum doi ani, cind ibericul apara buturile Valenciei. Cu aerul omului care isi cunoaste foarte bine adversarul, Palop a spus: „Steaua este o echipa care are multe solutii in atac. Nu vreau sa ma gindesc insa ca vom fi eliminati, desi sintem constienti ca acest lucru este posibil".

Sevilla a intirziat

Jose Maria del Nido, presedintele Sevillei, cel care in 2002 a preluat echipa cu un deficit de 30 de milioane de euro, iar acum a dus-o pe un plus de 40 de milioane, are pentru campioana Romaniei un respect comun marilor conducatori de cluburi. „Mergem cu multa dorinta la aceasta partida, intr-o competitie care ne-a oferit multa fericire, dar nu ar fi un esec si nici nu s-ar prabusi castelul pe care il construim daca vom fi eliminati de o echipa considerata valoroasa de tehnicieni. Oricum, nimeni sa nu uite ca la Bucuresti vom cistiga", a spus Del Nido, care a sosit ieri in Bucuresti, impreuna cu echipa, cu o jumatate de ora intirziere fata de programul prevazut initial.

Cosmin Olaroiu recunoaste ca este nevoie de mult noroc pentru ca ros-albastrii sa treaca de FC Sevilla, el declarind: „Anul trecut am avut 18 partide in cupele europene, lucru ce ne confera un anumit statut in Europa. Sint doi ani si jumatate de cind Steaua participa constant in cupele europene. Trebuie sa avem multa incredere, dar si putina sansa, fara sansa nu se poate face nimic".

In privinta primului „unsprezece", Olaroiu avea ieri doua incertitudini, pe care voia sa le rezolve dupa antrenamentul oficial. Una dintre ele se refera la cel de-al treilea om din atac, alaturi de Thereau si Victoras Iacob, cele mai mari sanse de a fi titular avindu-le Vali Badea.

6 ciini si 16 camere Accesul publicului in stadion se va face incepind cu ora 17.30, iar ordinea la meci va fi asigurata de aproximativ 600 de jandarmi. De asemenea, agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona stadionului nu vor mai putea comercializa bauturi alcoolice de la ora 15.30. Pe linga mijloacele specifice de asigurare a ordinii, Jandarmeria va folosi zece patrule calare si sase ciini de serviciu. Cei care vor sta in fata televizorului vor fi rasfatati cu o transmisie ce va fi asigurata de 16 camere. De asemenea, se doreste amplasarea unor camere pentru travelling, care sa se deplaseze paralel cu terenul.