Partidele parlamentare, mai putin PD, pregatesc o contraofensiva la initiativa presedintelui privind organizarea unui referendum pe tema votului uninominal. Surse parlamentare din formatiuni diferite ne-au dezvaluit ieri ca, la nivelul conducerilo
Partidele parlamentare, mai putin PD, pregatesc o contraofensiva la initiativa presedintelui privind organizarea unui referendum pe tema votului uninominal. Surse parlamentare din formatiuni diferite ne-au dezvaluit ieri ca, la nivelul conducerilor partidelor, au inceput sa circule SMS-uri care indeamna la strangerea randurilor pentru sustinerea unui guvern minoritar din care sa nu mai faca parte democratii.
Mobilizarea pentru gasirea unei noi formule guvernamentale va fi declansata la inceputul saptamanii viitoare, "luni sau marti", ne-au precizat sursele.
Conform acelorasi surse, nu este exclus ca un demers in acest sens sa fie initiat chiar de premierul Tariceanu, care a anuntat, de altfel, ca pregateste restructurarea Guvernului. Cabinetul minoritar liberal ar urma sa fie sprijinit in Parlament de PSD, PRM, UDMR si PC.
De remarcat ca in cazul preconizatelor referendumuri, ministrul Administratiei si Internelor, care ar urma sa se ocupe de organizarea acestora, nu va mai fi democratul Vasile Blaga, fidel al lui Basescu. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.