Programul va fi operational la sfarsitul lunii aprilie, conform estimarilor, a precizat ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Ea a aratat ca autoritatile au primit deja cateva mii de cereri din partea beneficiarilor pentru acordarea primei de casare. Pr
Programul va fi operational la sfarsitul lunii aprilie, conform estimarilor, a precizat ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Ea a aratat ca autoritatile au primit deja cateva mii de cereri din partea beneficiarilor pentru acordarea primei de casare. Programul de innoire a parcului auto (neschimbat fata de cel de anul trecut) prevede predarea spre casare a oricarui tip de autoturism mai vechi de 12 ani, in schimbul sumei de 3000 de lei (30 milioane lei vechi) sub forma unei prime de casare, constituita ca avans pentru achizitionarea unei masini noi. Pentru a beneficia de suma de 3000 de lei, proprietarul sau mostenitorul proprietarului unei masini uzate trebuie sa se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou. De asemenea, beneficiarul trebuie sa predea masina spre casare unui agent economic autorizat. Ulterior, masina data la casat trebuie radiata din circulatie. Pentru achizitionarea unui autoturism nou in aceste conditii, ajutorul financiar sub forma primei de casare este acordata o singura data. Romania se numara printre tarile cu cele mai invechite parcuri auto din lume, varsta medie a autoturismelor, de 13,5 ani, reprezentand pragul de casare in multe tari europene. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.