Mititelu coafeaza Stadionul „Ion Oblemenco" cu firma care a pus nisip pe National.

Comisia de Disciplina a FRF a obligat Universitatea Craiova sa dispute doua partide in exil din cauza violentei fanilor. Clubul oltean anunta insa ca va rasturna benevol autocarul „Oltenia Force One" la Caracal la meciurile de pe teren propriu, deoarece Stadionul „Ion Oblemenco", obtinut de la Consiliul Local pentru inca doi ani si jumatate, va intra intr-un amplu proces de modernizare.

Mall pe Tineretului

„Locul terenurilor de zgura si bitum, aflate in paragina, va fi luat de la 1 septembrie de o baza ultramoderna, unde se vor antrena si juniorii Craiovei. Veti vedea 16.000 de metri patrati cu doua terenuri de fotbal si un stadion cu nocturna de 3.000 de locuri. Lucrarile vor fi efectuate de firma lui Oprisan", ne-a declarat Adrian Mititelu, care initial anuntase si alte proiecte de acest gen. Primul a fost acela de a moderniza stadionul Tineretului, concesionat de la Consiliul Judetean Dolj. Intre timp, contractul dintre cele doua parti a fost reziliat pentru ca Mititelu nu a indeplinit obligatiile din acte, iar CJ Dolj vrea sa ridice acolo un mall, chiar daca legea interzice schimbarea destinatiei bazelor sportive. Al doilea proiect este acela al construirii unui stadion nou si a unei baze de pregatire in genul celei de la Pro Rapid, dar si acela a fost abandonat.

De asemenea, Mititelu s-a laudat ca va construi un nou sediu pentru club, postind imagini cu proiectul chiar pe site-ul clubului Universitatea, insa si acesta a ramas in stadiul de proiect.

De data aceasta insa, patronul „Stiintei" sustine ca va moderniza principala arena din Banie, suma totala a lucrarilor urmind sa se ridice la aproximativ doua milioane de euro. Printre investitii se numara si schimbarea gazonului pe Stadionul „Ion Oblemenco", operatiune care va costa aproximativ 500.000 de euro si care va obliga „Stiinta" sa se mute din acest retur, din nou la Caracal. Noua suprafata de joc se vrea a fi una dintre cele mai bune din Romania, avind un drenaj modern si sistem de incalzire.

Mititelu, cel mai tare din parcare

De marti, accesul in incinta complexului a fost restrictionat, atletii fiind singurii care au voie sa patrunda in arena pentru antrenamentele pe pista. Au ramas in strada cei care obisnuiau sa se pregateasca in parcarea arenei oltene pentru a obtine permisul auto. Pina acum, masinile „Scoala" erau foarte des vazute in parcarea stadionului, indiferent ca era vorba despre autoturisme sau camioane.

Mai mult, parcarea de la poarta stadionului era locul de plecare pentru candidati. Dupa ce Primaria Craiova i-a prelungit contractul de inchiriere pentru stadion lui Mititelu, acesta a decis sa nu mai vada prin parcarea stadionului nici un scolar, obligindu-i pe cei care vor sa invete „abecedarul" auto sa isi caute un alt loc de antrenament.

Afacerea a crescut dupa plaja de pe National Firma lui Adrian Oprisan, Construct Project, a intrat in atentia Parchetului National Anticoruptie, dupa ce a facut o mare plaja din stadionul National inainte de meciul pierdut de Romania in fata Danemarcei. Obtinut fara licitatie, contractul firmei conduse de fratele baronului Marian Oprisan s-a dovedit insa mult mai bun decit gazonul, astfel ca, excluzind o ultima rata neincasata, aceasta a ramas cu publicitatea facuta si fara nici un proces ajuns in instanta. A urmat refacerea gazonului pe stadionul Giulesti, de data aceasta fara nisip in reteta, de unde a incasat 150.000 de euro. Anul trecut, Oprisan a schimbat cu 190.000 de euro si gazonul de la Pitesti, diferenta de pret fiind explicata prin faptul ca „George Copos a avut agregate proprii". In portofoliu au mai intrat terenurile FRF de la Mogosoaia, gazonul stadionului de rugby de la Tineretului si lucrari de regenerare a ierbii la Steaua. (V.D.)