Kanal D a recunoscut, printr-o scrisoare transmisa Rapidului, ca a anuntat LPF ca prefera ca derby-ul primei runde, Rapid-Poli Timisoara, sa se desfasoare in nocturna.

Razboiul inceput intre Liga Profesionista de Fotbal (LPF) si Rapid privind locul de disputare a partidei contra Politehnicii Timisoara se diversifica. Pe front au intrat si patronul George Copos, si antrenorul Razvan Lucescu. Fostul vicepremier l-a intrerupt de trei ori in zece minute pe seful Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, de la petrecerea cu balerine si whisky organizata pentru participantii la consfatuirea FRF cu reprezentantii cluburilor din liga a treia, pentru a-l ruga sa intervina in acest caz. „Nu pot, George, sa te ajut. Vom face ce zice regulamentul. Referitor la acest subiect, am deschis cartea si hotarirea care se va lua va fi in spiritul regulamentului. Oricum, se va gasi o solutie", l-a asigurat Nasu’ pe Copos.

Intervine si Lucescu jr.

Referitor la decizia LPF de a programa meciul la Craiova, in loc de Brasov, tehnicianul Razvan Lucescu a adoptat aceeasi pozitie ca si conducerea clubului. „Nimeni nu are dreptul sa ne fixeze noua, club organizator, locul unde sa jucam. E vorba de un principiu aici, nu neaparat de un oras sau altul. Putem juca oriunde, dar nu e corect ce se intimpla. Dar, daca nu aveam nocturna in Giulesti, ce se intimpla, ne mutau de pe terenul nostru ca sa le faca pe plac televiziunilor, asa cum vad ca s-a gasit la repezeala un motiv? Ar fi nedrept ca Liga sa insiste in felul acesta ciudat de a fi echidistanta", sustine Razvan Lucescu, dupa amicalul cistigat de giulesteni cu 3-0 in fata formatiei Mlada Boleslav, cu care Rapid remizase, 1-1, in grupa G a Cupei UEFA.

Kanal D nu intervine

Principalele argumente ale directorului Departamentului de competitii al LPF, Mircea Cezar Ionescu, s-au bazat pe cererea televiziunii detinatoare de drepturi, Kanal D, care ar fi solicitat ca meciul sa se dispute in nocturna, si pe refuzul timisorenilor de a juca la Brasov. Primul argument a fost amendat de directorul general al Rapidului, Constantin Zotta. „Noi am primit o hirtie de la Kanal D prin care ni se spune ca prefera ca partida sa se joace in nocturna, dar ca respecta decizia Ligii si nu doreste sa intervina. Deci, ce a zis pensionarul Mircea Cezar Ionescu s-a dovedit a fi o minciuna. Noi am solicitat ca memoriul sa se judece in regim de urgenta si asteptam verdictul", ne-a declarat oficialul rapidist.