Programul „Rabla" va continua si in acest an, Guvernul alocind 49,5 milioane de lei in acest sens.

16.500 de autoturisme noi vor putea fi cumparate de cei care se vor inscrie in Programul de stimulare a innoirii parcului auto national in cursul anului 2007, prima de casare raminind, ca si pina acum, de 3.000 de lei pe autoturism. „Programul va deveni operational in luna aprilie", a spus ieri ministrul Mediului, Sulfina Barbu.

Ea a precizat ca vor fi mentinute conditiile de anul trecut. Astfel, beneficiar al primei de casare poate fi orice proprietar sau mostenitor al unui proprietar care detine un autoturism vechi de cel putin 12 ani.

„Beneficiarul trebuie sa se inscrie la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou, sa predea autoturismul uzat spre casare unui operator economic autorizat, sa radieze autoturismul uzat si, conditia cea mai importanta, sa achizitioneze un autoturism nou de la un producator validat", a spus Sulfina Barbu. Ea a explicat ca a fost luata aceasta decizie pentru ca „Romania se numara printre tarile cu cele mai vechi parcuri auto din Europa, virsta medie a autoturismelor fiind de peste 13 ani, ceea ce echivaleaza cu virsta obisnuita de casare a autoturismelor din multe tari europene".