TVR a interzis deplasarea realizatorului Vlad Enachescu la meciul Benfica Lisabona-Dinamo din Cupa UEFA, motivind ca se afla sub ancheta.

Liga Profesionista de Fotbal a aminat ieri pentru a patra oara stabilirea meciurilor televizate din primele etape ale returului din cauza scandalului legat de proprietarul asupra derby-urilor. In plus, TVR sustine in continuare ca intelegerea cu Telesport este valabila si, potrivit Departamentului de Comunicare, „TVR actioneaza in instanta pentru ca Telesport a reziliat in mod abuziv contractul. Telesport nu recunoaste acest lucru, asa ca apelam la instanta pentru a opri vinzarea acestor drepturi, care au fost cedate exclusiv catre TVR, dar si pentru a ne recupera prejudiciul produs".

Nicolau se apara de „rea-credinta"

In replica, Horatiu Nicolau isi construieste apararea folosind sintagme din vocabularul lui Giurgiu: „Daca TVR ma actioneaza in instanta si suspenda contractul cu Kanal D, inseamna ca e de rea-credinta. Ei mi-au facut o oferta superioara dupa rezilierea contractului si pe 6 februarie m-au informat ca am diferenta de bani neachitata din vechiul contract intr-un cont la dispozitia mea. De ce n-au platit pina pe 31 ianuarie, atunci?".

TVR ar pierde si „Minutul 91"

Pierderea derby-urilor din primul esalon a lansat insa un razboi rece in interiorul TVR. Acuzele fatise ale presedintelui-director general Tudor Giurgiu la adresa propriilor angajati de la Departamentul Sport prin care sugera existenta unui complot l-au lezat pe redactorul-sef Vlad Enachescu (foto). Acesta si-a exprimat, marti, pozitia prin intermediul unui mesaj trimis pe intranetul TVR si care arata a mesaj de adio: Vlad Enachescu e tot mai aproape de a deveni „ienicer" la Kanal D. Stirea a fost negata de insusi angajatul TVR: „Nu mi-am dat demisia, acordul partilor nu exista si nu sint demis, deocamdata".

Insa ultimul cuvint tradeaza faptul ca plecarea acestuia a devenit iminenta, cel mai probabil o data cu incheierea anchetei interne din televiziunea publica. Un argument in plus il constituie faptul ca Vlad Enachescu, desemnat sa transmita, impreuna cu Marian Olaianos, meciul dintre Benfica Lisabona si Dinamo, din Cupa UEFA, nu a mai facut deplasarea in Portugalia, motivatia oficiala a TVR fiind ca se afla sub ancheta.

O data cu eventuala plecare a lui Enachescu, TVR ar putea pierde si emisiunea „Minutul 91", care apartine Best Sport SRL, societate condusa de patronul Telesport, Horatiu Nicolau. „Voi vedea ce se va intimpla cu sigla «Minutul 91» in functie de ce va face TVR", ne-a declarat Horatiu Nicolau.