Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a invitat la consultari pe reprezentantii Clubului Roman de Presa si ai celorlalte asociatii de profil, pentru a gasi o solutie in vederea dezincriminarii calomniei si insultei. "Pedepsirea insultei
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a invitat la consultari pe reprezentantii Clubului Roman de Presa si ai celorlalte asociatii de profil, pentru a gasi o solutie in vederea dezincriminarii calomniei si insultei. "Pedepsirea insultei si a calomniei cu inchisoarea reprezinta o palma pe obrazul democratiei romanesti", a declarat ieri Olteanu, care a aratat ca exista alte solutii, suficient de puternice, pentru ca cei care incalca normele deontologiei profesionale si ale bunului simt sa fie trasi la raspundere. Potrivit acestuia, consultarea ar trebui sa identifice solutii in conformitate cu normele UE si cu celelalte reglementari internationale. Presedintele Camerei a declarat ca a citit "cu interes si ingrijorare" scrisoarea deschisa adresata de Asociatia Mondiala a Ziarelor Presedintiei, Parlamentului si Guvernului referitoare la decizia Curtii Constitutionale de a reintroduce pedeapsa cu inchisoarea pentru insulta si calomnie. "Asa cum se afirma in document, si eu am considerat si consider ca 'egea penala este un mijloc cu totul inadecvat de a rezolva problema insultei si calomniei si ca incarcerarea jurnalistilor pentru asemenea delicte contravine practicilor stabilite in UE si Declaratiei Universale a Drepturilor Omului'', a subliniat Olteanu. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.