Steaua intra in scena pentru prima partida oficiala a anului 2007 cu un meci de gala, impotriva lui FC Sevilla, detinatoarea la zi a Cupei UEFA si a Supercupei Europei. Ros-albastrii sustin prima confruntare in Ghencea si au facut deseori comparat
Steaua intra in scena pentru prima partida oficiala a anului 2007 cu un meci de gala, impotriva lui FC Sevilla, detinatoarea la zi a Cupei UEFA si a Supercupei Europei. Ros-albastrii sustin prima confruntare in Ghencea si au facut deseori comparatia cu intalnirea de acum doi ani, din aceeasi faza a competitiei, cu Valencia, care venea la Bucuresti dintr-o pozitie identica si care a fost eliminata de Steaua. La casele de pariuri, spaniolii pornesc cu un usor avantaj, insa teoretic, echipa lui Olaroiu pare favorita: vine dintr-o grupa de foc a Ligii Campionilor, iar imaginea ei la nivel continental este peste a lui FC Sevilla, echipa aparuta in ultimii ani in prim-plan in Primera Division si in cupele europene. Steaua i-a recuperat pe accidentatii dupa care a tanjit toata toamna, Radoi si V. Iacob, dar va trebui sa se descurce fara omul sau numarul unu in Liga Campionilor, Nicolae Dica. Cert este ca, dupa ce in toamna la Bucuresti au venit Real Madrid, Lyon sau Dinamo Kiev, Ghencea ramane arena care atrage numele mari ale fotbalului european.
Cosmin Olaroiu s-a declarat optimist ieri, la conferinta de presa oficiala dinaintea intalnirii, si a spus ca mizeaza pe experienta acumulata de jucatorii sai in ultimii doi ani in confruntarile la asemenea nivel. "Avem deja unsprezece jocuri in acest sezon in Europa, care ne confera un alt statut. Steaua are nevoie de incredere si de determinare, asa cum am vazut in a doua parte a meciurilor din grupele Ligii Campionilor. M-am decis in privinta primului unsprezece aproape in totalitate, mai am doar doua semne de intrebare, dar nu pot spune pe ce posturi", a spus ieri Oli. Acesta a vorbit si despre adversarul de azi: "De Sevilla nu are rost sa vorbim prea mult, toti stim ca este o echipa extrem de puternica, cu un registru tactic extrem de bogat, chiar daca nu are nume foarte importante in lot. Are totusi 25 de fotbalisti in lot, care au jucat aproape egal ca minute in acest sezon. Au si puncte slabe, s-a acumulat oboseala, pentru ca lupta pe doua fronturi, dar la astfel de meciuri o echipa mare se mobilizeaza altfel". Olaroiu a comentat singura sa problema de lot, cea a lui Nicolae Dica, devenit indisponibil pentru urmatoarele luni din cauza unei accidentari. "Toate absentele din lotul Sevillei sunt mai putin importante decat cea a lui Dica. Daca aveam doi Dica poate intram in cupele europene saptamana viitoare (n.r. in optimile de finala ale Ligii Campionilor), dar asa va trebui sa jucam astfel incat sa simtim cat mai putin absenta lui", a spus Oli. Antrenorul ros-albastrilor a mai spus ca, desi ambele echipe tintesc calificarea in Champions League anul viitor, fiind prin urmare mai preocupate de campionat, nu se vor menaja deloc nici in Cupa UEFA si ca, in mod cert, dubla mansa nu poate fi decisa in aceasta seara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.