Incercarea ministrului Mihail Hardau de impunere a tezelor inca din primul semestru, in lipsa metodologiei, s-a lovit de protestul sindicatelor. Chiar si acum insa, dupa aprobarea ordinului ministerial, modalitatea de transmitere a subiectelor la sc
Incercarea ministrului Mihail Hardau de impunere a tezelor inca din primul semestru, in lipsa metodologiei, s-a lovit de protestul sindicatelor. Chiar si acum insa, dupa aprobarea ordinului ministerial, modalitatea de transmitere a subiectelor la scolile unde se vor sustine tezele nu este stiuta, urmand sa fie reglementata printr-o procedura separata. Prima teza va avea loc la matematica, pe 4 mai, si va fi urmata, pe 10 mai, de cea la limba si literatura materna, iar pe 17 mai - de cea de limba si literatura romana. Perioada speciala de teze pentru elevii care au absentat la prima sesiune se va desfasura in zilele de 5, 8 si 12 iunie, iar a alta perioada speciala, pentru elevii amanati conf. Art. 65 din Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, a fost stabilita pentru 21, 23 si 28 august. Subiectele si baremele de evaluare si notare unice vor fi elaborate in cadrul SNEE. Lucrarea va putea fi rezolvata in 50 de minute. Se vor acorda 10 puncte pentru participare (din oficiu) si 90 pentru rezolvarea corecta a tuturor subiectelor, iar nota va rezulta din impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev.
Fractiunile se rotunjesc la intreg daca sunt cuprinse in intervalul 0,50-0,99, sau se anuleaza daca sunt cuprinse intre 0,01 si 0,49. Membrii comisiilor din centrele de evaluare vor fi numiti de inspectorul general cu 48 de ore inainte de data stabilita pentru teza. Dupa ce sunt stranse, tezele sunt amestecate de presedinte si de ceilalti membri ai comisiei din centrul de evaluare, sunt numerotate si grupate in seturi, fiecare continand 50-100 de lucrari. Fiecare teza va fi evaluata de doi profesori externi, iar in caz de diferente mai mari de un punct intre cei doi corectori, aceasta va fi evaluata de un al treilea profesor, care va da nota definitiva. Rezultatele obtinute la aceste teze nu vor afecta procedura de admitere la liceu a elevilor aflati acum in clasa a VII-a si a VIII-a. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.