Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri cu 205 voturi "pentru" si 56 "impotriva" propunerea legislativa initiata de peremistul Lucian Bolcas (foto) privind suspendarea aplicarii Ordonantei DIICOT. Propunerea stipuleaza ca aplicarea Ordonantei DIICO
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri cu 205 voturi "pentru" si 56 "impotriva" propunerea legislativa initiata de peremistul Lucian Bolcas (foto) privind suspendarea aplicarii Ordonantei DIICOT. Propunerea stipuleaza ca aplicarea Ordonantei DIICOT se suspenda de la data intrarii in vigoare a propunerii pana la data intrarii in vigoare a legii de aprobare sau de respingere a respectivei ordonante. Totodata, in propunerea legislativa votata de deputati se precizeaza ca actele intocmite de la data intrarii in vigoare a Ordonantei DIICOT si pana la data intrarii in vigoare a propunerii de suspendare isi mentin valabilitatea numai in masura in care nu contravin legii nemodificate de Ordonanta DIICOT. Lucian Bolcas a declarat, dupa vot, ca prin aprobarea acestui act normativ Parlamentul a marcat un moment important pentru ca si-a arogat functia de organ suprem in stat, in timp ce deputatul PSD Victor Ponta a spus ca prin acest vot s-a indreptat un abuz facut de ministrul Justitiei, Monica Macovei. Liderul grupului UDMR, Marton Arpad, a aratat ca prin Ordonanta DIICOT s-a gresit enorm, in timp ce deputatul PC Petru Calian a spus ca prin suspendarea aplicarii acestei ordonante Parlamentul a dovedit ca nu mai este anexa Guvernului. Propunerea de suspendare a ordonantei DIICOT a fost dezbatuta in procedura de urgenta, ea urmand sa intre si in dezbaterea Senatului. Deputatul PD Ioan Oltean a declarat, dupa adoptarea propunerii legislative privind suspendarea aplicarii Ordonantei DIICOT, ca democratii vor contesta la Curtea Constitutionala aceasta initiativa. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.