Ei doresc astfel sa aiba acces la continutul documentelor pentru a adauga eventuale opinii, sugestii si modificari. Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei, ne-a declarat, ieri, ca a trecut mai mult de un an de cand sindicatele au inaintat
Ei doresc astfel sa aiba acces la continutul documentelor pentru a adauga eventuale opinii, sugestii si modificari. Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei, ne-a declarat, ieri, ca a trecut mai mult de un an de cand sindicatele au inaintat MEdC propunerile pentru cele doua proiecte legislative, iar pana in prezent acestia nu au primit nici o convocare la discutii, cu toate ca proiectele se afla aproape de finalizare.
Ministrul Mihail Hardau a anuntat ca toate legile care vizeaza invatamantul vor fi dezbatute public, "atat cu sindicatele, cat si cu responsabilii cu educatia ai fiecarui partid, societatea civila, intrucat mai mult de jumatate din populatia Romaniei asteapta aceste legi". La presiunea sindicatelor, el a dispus publicarea, ieri dupa amiaza, pe site-ul propriu www.edu.ro, a proiectului de Lege privind Invatamantul Preuniversitar, care va ramane timp de 30 de zile in dezbatere publica. In ceea ce priveste statutul cadrelor didactice, proiectul se afla la Comisia de Validarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, urmand a fi supus, si el, dezbaterii publice. Spre deosebire de aceste doua proiecte, care vor fi trimise Parlamentului spre aprobare in luna martie, proiectul Legii Invatamantului Superior a fost lansat spre dezbatere publica inca din luna octombrie 2006.
Magda SEVERIN


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.